/

Penne met saus van kerstomaatjes, basilicum en krokante Gandaham

augustus 27, 2018
Penne met saus van kerstomaatjes, basilicum en krokante Gandaham

Wie van jullie lust wel zo’n heerlijke kom vliegensvlugge pasta met kerstomaatjes deze week?

Ik liet het onlangs al vallen op mijn Instagram pagina maar, de komende maand wordt er eentje vol gemakkelijke en ubersnelle gerechten. Weinig poespas en veel smaak. Lekker gewoon koken, da’s al gek genoeg. Na een maandje ‘rolstoelrijden’ en ‘vakantiechillen’, moet ook ik helaas terug aan het werk. Nu, normaal valt dat wel te combineren met bloggen en recepten uitwerken ( daar ga ik vrij licht over want zo gemakkelijk is dat natuurlijk helemaal niet), maar zoals jullie weten verwachtten mijn vriendin en ik binnenkort daarboven ook nog eens een kleine chef.

Kortom, de voorspellingen zijn: overwegend weinig slaap met een grote kans op chronisch tijdsgebrek om te koken. Maar, is dat ook niet waar het merendeel van jullie naar op zoek is? Snelle, gemakkelijke en toch gezonde en smakelijke gerechtjes? Als ik zo naar de statistieken van deze blog kijk (doe ik eigenlijk heel weinig), of de reacties lees op mijn sociale media, dan is het eigenlijk vrij duidelijk dat vele onder ons daar effectief naar op zoek zijn.  Voor hen en ook een beetje voor mijzelf, dit volgende gerechtje. Klaar in 15 minuten maar toch bomvol smaak, da’s een binnenkomer!

Trouwens, hebben jullie ooit al krokante ham klaargemaakt in de microgolfoven? Ik doe het sinds kort altijd op deze manier. Je maakt geen pannen vuil, je hoeft de oven niet aan te steken en in 2.5 minuutjes heb je het al op je bord liggen. Het enige wat je nodig hebt is een bord en een vel keukenpapier. Hieronder kan je lezen hoe dat dan precies in zijn werking gaat. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Meer snelle en gemakkelijke gerechten vind je hier.

Recept ontwikkeld in samenwerking met LIDL

Penne met saus van kerstomaatjes, basilicum en krokante Gandaham

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • Handje kerstomaten (10-15)
  • Penne (150gram)
  • Light room (200 ml)
  • Scheutje witte wijn (half glas ongeveer)
  • 2 tenen look
  • 1 ui
  • Verse basilicum
  • Gandaham (2 schellen per persoon)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

1

Zet een pot met water op het vuur. Kruid het water altijd met zout als je pasta klaarmaakt. Kook de pasta al dente zoals beschreven op het pakje.

2

Doe een scheutje olijfolie in de pan. Snijd de ui fijn en doe samen met 2 geperste tenen knoflook in de pan. Zet op een zacht vuurtje.

3

Blus met witte wijn en laat voor de helft inkoken. Blus daarna met de room en laat zacht sudderen.

4

Snijd de kerstomaten doormidden en doe ze in de saus net voor serveren.

5

Kruid met peper en zout.

6

Leg de Gandaham op een vel keukenrol en op een bord. Zet 2.5 minuten in de microgolfoven (850 watt). Maak je geen zorgen de ham zal een beetje knetteren maar niets aan de hand! Haal uit de microgolfoven en laat afkoelen.

7

Roer de saus door de pasta, werk af met blaadjes basilicum en de krokante ham.

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter