/

Krielaardappeltjes uit de oven

december 10, 2018
krielaardappeltjes

-Krielaardappeltjes uit de oven-

Kerst en kroketjes, das dikke pretjes!

Ik denk het merendeel van de omzet van de grote kroketten merken gewoon gedraaid wordt tijdens de feestdagen. T’is iets ongezonder maar ach, wie kijkt daar nou naar tijdens de kerstperiode.  Ik ben er verzot op, zeker als je ze kan pletten in een lekker sausje, maar voor diegene die de keuken runt op één van die feestavonden is het vaak een vloek. Althans, dat gevoel heb ik dan toch. Je vlees klaarmaken, saus opzetten, groentjes warm houden,… en dan die verdomde kroketten moeten laten zakken.

Niet binnen, neen! Da’s te gevaarlijk voor de rond lopende kindjes, de hele living ruikt dan naar frietvet,… Buiten waar de temperatuur flirt met de 0 graden staat dan een eenzame frietketel te bubbelen van opwinding met daarnaast een al even eenzame kok met een te warm geworden glas cava.

Moeten jullie 3 keer raden wie die ene kroketten pineut is. Klopt, den dezen hier! Zo sta ik dus vaak met mijn tot dan nog geen vettig haar buiten ergens in de koude terwijl de rest binnen ondertussen al eten aan het opscheppen is. En zo voor 10 man kroketten laten zakken, dat gebeurd ook weer niet in 1…2…3… Goed, dat ligt ook wel een beetje aan mijn eigenzinnig persoontje die maar moeilijk taken afgeven wil.

Maar, daar heb ik dus wat op gevonden. Deze krielaardappeltjes uit de oven vergen misschien wel iets meer voorbereidingswerk, maar je kan ze gewoon even terug in de oven stoppen voor 10 minuten en daarna samen aan tafel kruipen. Geen last van au de frituur in je gordijnen of gevaar op gefrituurde kindervingertjes onder koud water.

Kerst en kroketjes, das dikke pretjes… maar patatjes, das ook wel cava’tjes!

Misschien zijn deze krielaardappeltjes wel lekker bij dit gerechtje?

Krielaardappeltjes uit de oven

Ingrediënten voor: 4

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappelen
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout
  • Rozemarijn
  • Tijm

Instructies

1

Zet de oven op 200 graden.

2

Was de aardappelen indien nodig.

3

Maak in elke aardappel een kruisje en doe ze in een ovenschaal samen met de look en kruiden.

4

Meng er een scheut olijfolie onder en roer de aardappelen en kruiden onder mekaar.

5

Kruid met peper en zout.

6

Zet een klein halfuur in de oven tot je er met een mesje gemakkelijk door kan en ze krokant zijn.

7

Zet de oven nog 10 minuten op 250 graden om ze nog extra krokant te maken.

8

Doe dit gerust een paar uur op voorhand en warm bij het opdienen je aardappelen nog even op in de oven of door ze nog even op te bakken.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter