/

Bami met varkensvlees en broccoli

september 8, 2018
Bami

-Bami met varkensvlees en broccoli-

Het volgende gerechtje moet één van mijn all time favourites zijn. Ons moeder maakte het vroeger heel vaak met restjes vlees van de dag ervoor of als het eens snel moest gaan en ik zet die traditie bij ons thuis lekker verder. Wat het gerechtje eigenlijk echt volledig af maakt, is dat eitje dat je mooi bovenaan op je bordje legt om het, net als die kinderdromen van destijds, te doorprikken.

Mijn moeder serveerde hier altijd rauwe blokjes wortel bij, maar dat deel van het gerecht heb ik eigenlijk nooit echt begrepen. Zoals d at meestal gaat met van die gerechten uit de kindertijd, worden ze met de jaren een beetje gefinetuned en beter gemaakt. Geen rauwe wortel dus (echt, mama hoe kom je er op!) maar broccoli. Misschien waren we daar als kind wel iets minder zot van geweest, maar alles is toch beter dan rauwe wortel in een warm gerecht? Ik ben benieuwd wat mijn dochter later zal uitspoken met dit recept.

Dit gerechtje heeft overigens veel weg van de snelle, vegetarische pad Thai dat ik onlangs maakte. Je kan het receptje daarvan hier vinden.

Bami met varkensvlees en broccoli

By The Messy Chef Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • varkenshaasje 200 gram
  • ketjap manis (zoete Indische saus, te verkrijgen O.a Delhaize,...) (3 a 4 eetlepels
  • sambal Badjak of sambal Oelek (ook te verkrijgen in de meeste winkels) (1tl)
  • 1 broccoli
  • handje gezouten pindanootjes
  • 2 eitjes
  • 1 stengel lente-ui
  • dunne spaghetti (cappelline) of eiernoedels
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • scheutje pasta water

Instructies

1

Kook de pasta of de noedeltjes al dente. Giet af maar hou nog een beetje pasta water over. De pasta mag koud zijn, die warmen we terug op in de wok.

2

Snijd het varkenshaasje in blokjes. Je kan ook iets anders van varkensvlees gebruiken.

3

Snijd de ui, look en lente-ui fijn.

4

Zet een wok (of diepe pan) op het vuur met daarin een scheutje olie. Kruid het vlees met peper en zout en bak kort aan op een heet vuur. Haal uit de pan en houd opzij.

5

Fruit de look, ui en lente-ui aan in de wok. Snijd de broccoli in fijne roosjes en doe dat bij de rest.

6

Doe de sambal er bij en blus vervolgens met de ketjap manis. Doe een paar lepeltjes van het pasta water er bij en laat sudderen tot de broccoli gaar is. Proef goed en voeg eventueel nog wat van de sambal of ketjap toe naar smaak.

7

Bak in een afzonderlijke pan de eitjes. Zorg dat het eigeel nog niet uitloopt, dat is essentieel.

8

Doe de koude pasta in de wok bij de saus samen met het vlees en warm alles terug op.

9

Serveer, dresseer met het eitje en werk af met een handje pindanootjes (mogen gezouten zijn).

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter