-Carbonara met erwtjes-
De enige echte carbonara maak je zonder room en enkel en alleen met eitjes. Het voordeel? Zo snel klaar! Het nadeel, nou misschien wel een klein beetje zwaar en niet al teveel vitamientjes. Op zich heb ik daar niet zo veel op tegen, maar een handvol krokante erwtjes maakt deze heerlijke pasta toch iets gemakkelijker te verantwoorden. Het maken ervan duurt trouwens slechts een kleine 10 minuten. ” Gene zever”. Heb je een paar eitjes in huis en weet je niet wat gekookt, trakteer jezelf dan op deze topper! Smakelijk!
Zet een grote ketel water op het vuur en kruid met zout. Bak de spekjes krokant in de pan en doe op het eind de erwtjes er bij. Die hebben niet lang nodig. Neem een grote mengkom, groot genoeg om straks alle spaghetti in te doen. Doe de kaas en 4 eigelen samen met de erwtjes en spek in die grote mengkom. Roer alles goed door mekaar. Kook de pasta al dente. Giet de spaghetti niet zomaar af, maar haal de pasta er uit met een tang en doe die direct in de grote mengkom. Roer alles goed door mekaar en je zal zien dat de eieren en het pasta water samen zorgen voor een gebonden saus. Kruid met een snuifje zout indien nodig en flink veel gemalen peper. Smakelijk!Spaghetti carbonara
Ingrediënten
Instructies
Of had je liever deze heerlijke pasta met erwtjes en spinazie? Bekijk dan zeker dit recept eens.
Geen reacties