visstoofpotje met gnocchi

april 18, 2022
visstoofpotje

Met een stuk stokbrood veeg ik de saus van mijn handen om die daarna toch nog op te eten. Ik verspil liever geen smaak. Brood behoort hier tot de categorie ‘servetten en tafelbekleding’. Ik heb ooit wel eens per ongeluk het hoekje van een echte papieren servet binnen gewerkt. Het is één van de gevaren  wanneer je door de winkelstraten slentert met een warme wafel. Dat en uitglijden over een glad tramspoor. Ik eet liever brood en ik spoor iedereen aan om hetzelfde te doen. De pannen staan die avond gewoon los op tafel. Alsof ik plots heel nonchalant geworden ben. Dat ben ik niet. Soms is een gerecht op zen best, geserveerd in de pan waarin de ingrediënten mekaar tot sussen hebben gebracht. De keuze voor een goeie pan is dan ook broodnodig.

Zo kook ik heel vaak met Greenpan Ze zien er top uit, zijn zeer duurzaam van kwaliteit en de antikleeflaag is volledig PFAS-vrij.  Een gezonder alternatief op de klassieke antiaanbakpannen. Geen schadelijke stoffen tijdens het bakken, die boodschap verkondigt Greenpan ondertussen 15 jaar en daar blijven ze aan werken. Zo belangrijk!

Ingrediënten

  • • 1 zoete rode paprika
  • • 1 stengel selder
  • • 1 teen look
  • • 1 rode ui
  • • 1 el paprikapoeder
  • • 1 blik tomatenblokjes
  • • 200 ml water
  • • 1 blokje visbouillon
  • • 1 glas witte wijn
  • • Verse oregano
  • • 1 tl cayennepeper
  • • Takje rozemarijn
  • • 4 scampi
  • • 100 g inktvisringen
  • • 1 kabeljouwhaasje
  • • 200 g gnocchi
  • • Olijfolie

Instructies

1

Snijd de zoete paprika, selder en rode ui in fijne blokjes. Doe een scheut olijfolie in de pan en fruit aan op een zacht vuurtje. Voeg een teen fijngesneden look toe. Laat pruttelen op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten. Voeg de paprikapoeder toe. Blus 2 minuten later met de wijn. Voeg de tomatenblokjes, visbouillon en water toe samen met de inktvisringen. Die garen we traag zodat ze heel mals zijn. Laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Snijd de kabeljauw in stukken. Leg samen met de scampi in de pan en laat nog 5 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg de rozemarijn en oregano toe. Kruid bij met zout en cayenne.

2

Gaar ondertussen de gnocchi zoals beschreven op het pakje. Giet af. Neem een grote pan met daarin een scheut olijfolie. Doe de gnocchi daarin en bak krokant gedurende 5 minuten.

3

Werk af met verse kruiden en serveer.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter