/

Wok met rundvlees en oestersaus

oktober 14, 2018
Wok met rundsvlees en oestersaus

‘Wok met rundsvlees en oestersaus’

Worden jullie ook zo gek als je de menukaart van de afhaalchinees bekijkt? Voor iemand met keuzestress zoals ik, is het vaak een huzarenstukje om het juiste te kiezen uit al dat lekkers. De laatste keer koos ik voor rundvlees in oestersaus (of een nummer 53 in’t Chinees) en dat afhaalpotje werd dusdanig vakkundig leeg gelepeld dat ik er vorige week terug zin in had. En wat die Chinezen kunnen, dat moet ik toch ook kunnen? Neen? Ik besloot om er mij zelf aan te wagen en daar slaagde ik wonderwel in. Verdorie, nu moet ik de volgende keer weer een ander gerecht kiezen uit die hele lijst. Welkom terug keuzestress!

Het bordje werkte ik af met wat gepofte chili rijst, een klein probeerseltje. Kort samengevat koop je gepofte rijst in de winkel (bvb Rice Krispies van Kellogg’s) en bak je die even aan in olie met paprika poeder, look, zout en chili om dan terug koud te laten worden. Een leuke toevoeging, maar absoluut geen verplichting!

Kijk ook eens bij mijn andere gerechten uit de Oosterse keuken.

Tableware: 

Licht grijs bord: Cosy&Trendy

Bestek: naturel

Wok met rundsvlees en oestersaus

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 200 gram rundvlees (steak)
  • 1 ui
  • 1 zakje sojascheuten
  • 1/2 doosje champignons
  • 2 tenen look
  • Oestersaus (75ml)
  • scheutje water (50 ml)
  • chili poeder (of een halve chilipeper)
  • paar druppels limoensap
  • rijst 150 gram

Instructies

1

Snijd de steak in fijne schelletjes (tegen de zenuwen in)

2

Verhit de wok met olie en laat die heel heet worden. Kruid de steak met peper en zout.

3

Wok de steak een paar seconden in de hete olie en schep de stukjes vlees uit de wok om ze later terug toe te voegen.

4

Snijd de ui en look fijn. Snijd de champignons in 4 en doe in de wok. Voeg ook de chili toen naar wens.

5

Blus met de oestersaus en een scheut water. Zet het vuur iets zachter. Als de ui gaar is, voeg dan de steak net voor serveren terug toe.

6

Werk af met een paar druppels limoensap en serveer met rijst.

7

Eventueel kan je dus ook afwerken met de gepofte rijst van hierboven.

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter