Bloemkoolpuree, zalm en rode besjes

september 7, 2020
bloemkoolpuree

-Bloemkoolpuree, zalm en rode besjes-

Het leven is zich aan het herstellen. In mijn auto liggen vier lege flesjes water, een blikje waar een half opgeblazen bubblegum in zit en een stapel kasbonnetjes. Om de een of andere reden schaam ik mij altijd om die voor de ogen van de kassierster in de vuilbak te gooien. Alsof ik niet wil herinnerd worden aan ons kortstondig doch waardevol contact achter het betaalterminal. Ik ren en rijd naar hier en daar en dan terug. Alsof de dag een coopertest is tijdens de les LO. PIEP!. Mijn werk, een telefoontje hier, mailtje daar. Koken, op mijn dak kruipen om wat uit de hoogte te doen tegen de buren, een dochter redden die bijna van glijbaan stuikt. Ideetje op papier zetten, tekstje schrijven, slapen en de volgende dag weer met veel goesting zien wat die brengen zal. De emmer zal wel overlopen wanneer die moet overlopen. Ik bekijk het druppelsgewijs. In die drukte vind ik mijn rust. Mijn routine.

En dan blijft een lekker bordje met zalige bloemkoolpuree natuurlijk noodzakelijk!

Receptje in samenwerking met LIDL.

Check zeker deze andere recepten met bloemkool eens.

Bloemkoolpuree, zalm en rode besjes

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 2 moten zalm
  • 1 bloemkool
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels rode besjes
  • een paar takjes munt
  • velletje bakpapier
  • 1 teen look
  • verse tijm

Instructies

1

Zet de oven op 200 graden.

2

Zet een pot met water op het vuur. Kruid met zout. Snijd 2 plakken van de bloemkool en snijd die vervolgens nogmaals in twee.

3

De rest van de bloemkool snijd je fijn en kook je gaar in het water samen met een gepeld teentje look.

4

Leg de plakken bloemkool van 1 cm dik op een vel bakpapier. Kruid met peper, zout en tijm en zet ze 20 a 30 minuten in de oven tot je er makkelijk door kan met een mesje.

5

Neem een kommetje en doe daar de besjes in. Plet ze een beetje met je vork. Kruid met peper en zout en voeg de olie toe.

6

Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken. Doe er een scheutje melk bij, kruid met peper en zout en mix tot een gladde puree.

7

Bak de zalm gaar en serveer.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter