Gegrilde perzik salade met geitenkaas, munt en vlierbloesemdressing

augustus 23, 2017

Vandaag een receptje dat in schril contrast staat met de blogpost van afgelopen maandag over mijn escapades bij de frituur. T’is vrijdag dus we hebben ons herpakt met een gezonde salade. En wat voor eentje.

Fruit in een salade, je hebt voor- en tegenstanders. Pascal Naessens is geen voorstander (iets met de vertering bla bla), ik dus wel. Ieder zijn ding maar het mag ook wel eens wat anders zijn dan altijd kerstomaatjes. Goed, dit is niet het moment om, naast de quinoa oorlog met Jeroen Meus, ook nog eens een fruit oorlog met Jelle Beeckman te starten. Snel over naar het recept!

Dit heb je nodig (2 personen):

  • 3 perzikken
  • een zakje gemengde sla (veldsla)
  • vlierbloesem siroop (kan/mag best een andere siroop zijn)
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • blaadjes munt
  • zachte geitenkaas
  • sesamzaadjes

Zo ga je te werk:

  1. Meng een lepel vlierbloesemsiroop met een lepel olijfolie en het sap van een halve citroen.
  2. Kruid de geitenkaas met peper, zout en de zeste van de citroen en klop hem tot een zachte mousse.
  3. Halveer de perzik, verwijder de pit en grill ze kort even in je grillpan.
  4. Snijd de ajuin in fijne ringen.
  5. Was de salade
  6. Dresseer en werk af met verse munt en sesamzaadjes

Fruit in je salade ja of neen? Maak deze salade en laat weten aan welke kant jij staat! 

 

 

Of een ander recept?

1 Comment

  • Reply
    Kim
    augustus 29, 2017 at 13:59

    Wauw, dit ziet er echt geweldig lekker uit 🙂 Een heerlijk recept voor een warme zomeravond. Deze gaat op mijn lijstje! Bedankt!

  • Laat een reactie achter