Sommige gerechten kunnen maar zo simpel zijn als ‘ doe een hele hoop lekkere ingrediënten samen in een kom, overgiet dat met een heerlijke dressing en je hebt een fantastische maaltijd’. Ik ben wild van die gevulde paprikatjes met roomkaas en vooral van diegene die je bij Lidl kopen kan. Ze zijn zoet, lichtjes pikant en vooral lekker smeuïg vanbinnen. Eigenlijk zet ik ze vooral op tafel als aperitiefhapje, maar een paar weken geleden moesten onze geïnviteerde gasten helaas last minute afzeggen en zat ik nog met een volledig doosje. Zo ‘helaas’ was dat nu ook weer niet, meer voor mij!
Ik maakte er dan maar deze bloemkoolsalade mee. Bloemkool is trouwens altijd het lekkerste als het ze bakt of roostert, kikkererwten zijn altijd een winner thuis, granaatappelpitjes zorgen voor een explosie aan smaak en met een beetje tahin in de dressing kan jij mij helemaal zot maken. En die gevulde pepertjes? Die spaarde ik om als laatste op te eten. Zo typisch!
Trouwens, die gevulde pepertjes zijn echt niet overal even lekker. Laatst kocht ik er die erg bitter en te pikant waren. Toch maar even mijn ‘subtiele maar 100 procent oprechte’ tip van hierboven volgen!
Xoxo Jelle
Toch liever een andere salade? Check al dit lekkers hier.
Recept voor Lidl Belgium
Zet de oven op 200 graden Snijd de bloemkool roosjes van de bloemkool en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel er een theelepel kurkuma over en een scheutje olijfolie. Roer alles door mekaar en voeg ook een teen look toe. Zet ongeveer een kwartier in de oven en voeg voor de laatste 5 min ook de kikkererwten toe (eerst afgieten). Haal uit de oven en zet fris. Snijd de ui fijn, hak de hazelnoten. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel door die in 2 te snijden en er op te slaan met een houten lepel. Meng de tahin, mayo en het sap van een halve citroen. Meng alle ingredienten onder mekaar, werk af met de gevulde pepers en peterselieIngrediënten
Instructies
Geen reacties