/

Bruscetta met tomaat,chorizo en mozarella

april 4, 2018
Bruscetta met tomaat en mozarella

Niets dat zo goed past bij een glaasje droge rosé wijn als een krokant gegrilde bruscetta belegd met heel wat lekkers, in Italië beter bekend als de bruschetta. Echt complex hoeft dat op zich allemaal niet te zijn, maar hou je niet in om lekker creatief te zijn. Zo dus ook in dit geval. Laat de zon nu maar komen, ik ben er volledig klaar voor!

Dit recept werd ontwikkeld in samenwerking met Lidl Belgium.

Misschien heb je terwijl ook zin gekregen in een aantal van mijn heerlijke Italiaanse pasta recepten? ?

Bruscetta met tomatensalsa, krokante chorizo, gemarineerde mozarella en gedroogde olijf

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • bruscetta brood, grote sneden brood
  • zongedroogde tomaten op olie
  • olijfjes ontpit
  • halve citroen
  • Parmezaanse kaas (optioneel)
  • chorizo
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen look
  • 2 tomaten
  • tijm
  • verse basilicum
  • peterselie
  • doosje mini mozzarella bolletjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

1

Zet de oven op 90 graden. Snijd de olijven in ringen of stukjes en doe ze 3 uur in de oven op een velletje bakpapier.

2

Leg de schellen chorizo op een vel bakpapier en op een bakplaat. Leg er een ander vel papier op en zet daar de andere bakplaat (met de olijven) op. Laat een halfuurtje zitten in de oven en haal ze er uit wanneer ze krokant zijn.

3

Doe de mozzarella bollen in een kom. Kruid met peper en zout. Doe er fijngesneden basilicum, peterselie en tijm bij. Doe er een paar druppels citroensap en een scheut olijfolie bij. Voeg een geperst teentje look toe.

4

Snijd de tomaten in 4 en verwijder de zaden. Snijd vervolgens in blokjes en doe in een kommetje.

5

Snijd een sjalotje heel fijn en doe bij de tomaten.

6

Snijd de zongedroogde tomaten in stukken en doe bij de rest inclusief de olie.

7

Kruid met peper en zout en pers er een teen look in uit.

8

Doe het sap van een halve citroen (wat je nog over hebt van de mozzarella te marineren) er bij en wat fijngesneden tijm en basilicum. Werk af met een scheut olijfolie.

9

Wrijf het brood in met wat olijfolie en grill tot wanneer het brood krokant is.

10

Beleg het brood met de tomaten salsa, verse kruiden, chorizo en mozzarella en werk af met de gedroogde olijfjes.

11

Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter