Ingrediënten
- • 1 ui
- • 2 look
- • 1 stengel selder
- • 1 grote wortel
- • 1 theelepel tomatenpuree (Elvea)
- • 1 kruidentuiltje (bvb tijm, rozemarijn, laurier)
- • ½ glas rode wijn
- • Olijfolie
- • 400 ml passata rustica (Elvea)
- • 2 eetlepels boter
- • 3 eetlepels bloem
- • 250 ml melk
- • 125 gram kaas (emmentaler)
- • 1 tl nootmuskaat
- • 10 cannelloni buisjes
- • Peper en zout
- • 2 tl oregano
- • 300 gram gehakt
- • 50 g parmezaanse kaas
- • Verse basilicum
Instructies
Snijd de look, ui, selder en wortel in stukken. Doe ze in de blender met de tomatenpuree en mix tot een fijne pasta. Niet alleen krijg je bij het bakken meer smaak, je hebt niet veel snijwerk en zeker bij cannelloni heb ik het liefst niet te veel grote stukken in de saus. Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en bak daarin de pasta aan op een zacht vuurtje zodat alle smaken vrijkomen. Voeg het kruidentuiltje toe. Blus met rode wijn en laat inkoken tot de helft. Voeg daarna de passata toe en laat een halfuurtje pruttelen. Maak je de saus de avond ervoor, dan is die nog beter!
Smelt de boter in een sauspannetje. Voeg de bloem toe en roer goed tot je kruimels hebt. Blus met de melk en roer tot je een dikke saus hebt. Voeg de kaas toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Kruid het gehakt met oregano, peper en zout. Het is erg belangrijk dat je het gehakt goed kneed en mengt. Op die manier blijft het sappig doordat het vet goed verdeeld is. Vul de buisjes met een theelepel of door een hoopje met je hand er in te duwen tot wanneer ze vol zijn.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag tomatensaus. Leg de buisjes er in en overgiet met de witte saus. Werk af met parmezaanse kaas en plaats 20-25 minuten in een oven van 200 graden (zie verpakking). Werk af met basilicum
Geen reacties