/ / /

Champignonsaus met roquefort en tomaat

april 16, 2020
champignonsaus

-Champignonsaus met roquefort en tomaat-

Soms ga ik met mijn twee linkerhanden naar een doe-het-zelfzaak terwijl ik eigenlijk niets nodig heb.
Gewoon, om er bij te horen. Zo tussen de stoere mannenrekken. Het stof van op de kast, wrijf ik dan in mijn haren en met een verfborsteltje schilder ik hier en daar wat witte verfsproetjes op mijn neus. Voor de perfecte bouwvakkersspleet trek ik een veel te grote, gescheurde Jeans half over de kont. In mijn borstzakje zit zo’n latje met een belletje water er in. Iets wat ik nog maar pas gekocht heb. Af en toe stop ik bij iemand die twijfelend naar het materiaal staart en kaap vastberaden 2 willekeurige ‘dingen’ van voor zijn neus. Gewoon om te doen alsof ik er wel wat van ken. Of ik laat een PDF plaat in specifieke maten zagen, ga naast een houten tuinhuis zitten en roep “voila se, klaar!” wanneer een onhandige soortgenoot met zijn vrouw passeert. Je weet wel, zo iemand die een Word-document altijd omzet naar een MDF bestand.
Neen, ik heb andere talenten. En da’s best ok!

Een lekker sausje maken, dat kan ik. Deze gepimpte champignon saus met roquefort, tomaat en basilicum bijvoorbeeld is sinds kort de beste danspartner van mijn biefstuk en frietjes. Heerlijk vol van smaak, een beetje pit van de kaas en dan BAM frisse tomaat en basilicum. Werelds, i tell you!

Serveer deze champignonsaus bijvoorbeeld eens met deze gepofte krieltjes uit de oven.

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

 • 300 gram champignons
 • 1 teen look
 • 1 sjalotje
 • 1 tomaat
 • 150 ml room
 • 100 ml rundsbouillon
 • Scheutje whiskey
 • 1 tl rozemarijn
 • 50g roquefortkaas
 • een paar blaadjes basilicum
 • optioneel: een paardruppels citroensap
 • boter
 • peper en zout

Instructies

1

Snipper het sjalotje fijn, pers de look

2

Snijd de champignons in schijfjes.

3

Snijd de tomaat in blokjes

4

Bak de sjalot, look en champignons aan in een klont boter. Kruid met peper en zout.

5

Wanneer de champignons mooi bruin gebakken zijn, blus dan met de whiskey.

6

Voeg de bouillon toen laat op een zacht vuurtje inkoken. Voeg de rozemarijn toe.

7

Voeg nu de room toe en laat indikken. Net voor serveren laat je er de kaas in smelten.

8

Werk af met de tomatenblokjes, een paar druppels citroen en wat blaadjes basilicum.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter