/

Penne met broccolipesto en zalm

maart 16, 2019
broccolipesto

-Penne met broccolipesto en zalm-

Wat een week is het hier al geweest! De launch van onze foodtruck, opnames voor Vlam, een paar samenwerkingen waar ik voorlopig nog niets mag over zeggen,… Leuk, dat is het wel. Maar tijd om echt intensief te koken, dat zat er deze week niet echt in. Tijd om nog snel even een foto te nemen van mijn gerecht, dat had ik nog net genoeg. Want die simpele, snelle gerechten die slaan duidelijk erg aan bij jullie dus moet ik ze wel delen. Deze blog is er tenslotte om jullie te inspireren.

Ook deze keer maak ik voor jullie zo één van die gerechtjes in samenwerking met LIDL Belgium.  U ziet, ook en zelfs voor een uitgebreide inleiding heb ik even niet al te veel tijd. Ik hoop gewoon dat jullie dit gerechtje zeker eens proberen want t’is echt een goedje!

 

Penne met broccolipesto en zalm

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • Penne (250gram)
  • 1 broccoli
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teen look
  • olijfolie
  • 2 moten zalm (LIDL Belgium)
  • Partje citroen
  • Handje vol hazelnoten (mag ook walnoot of iets anders zijn)
  • Optioneel: peterselie.

Instructies

1

Snijd de broccoli voor 3/4 in stukken en leg ook een paar roosjes opzij.

2

Zet een kookpot met gezouten water op het vuur en kook de broccoli beetgaar. Als zeg gaar is, spoel dan onmiddellijk onder koud water zodat de kleur niet teveel veranderd. Het beste is om ze zelf in kom met koud water te doen daarna.

3

Zet de pasta op en kook zoals beschreven op het pakje.

4

Zet een grote pan op het vuur met een klontje boter en een scheutje olijfolie. Bak daarin de broccoliroosjes op een laag vuur en kruid met peper en zout. Heerlijk!

5

Doe ze uit de pan als ze zacht en bruin zijn en bak in dezelfde pan de moten zalm.

6

Mix de broccoli samen met een teen look, een eetlepel of 2 olijfolie , een handje vol noten en de Parmezaanse kaas.

7

Giet de pasta af en roer er de pesto onder.

8

Dresseer met de gebakken broccoli roosjes en de zalm en werk af met eventueel een paar druppels citroensap en verse peterselie.

Of een ander recept?

2 Reacties

  • Reply
    Björn Van Driessche
    maart 23, 2019 at 14:11

    Ziet er érg lekker en gezond uit.

  • Laat een reactie achter