/

chimichurri

juli 17, 2020
Chimichurri

De muziek staat bronstig luid doch zacht genoeg om haar warme adem in zijn nek te horen. Zoet en fleurig dansen de beats in de blonde lokken van der haar. De nacht is warmer dan de dag, de lichtjes tussen de bomen zijn schuchter gedimd en zwaaien op een zuiders briesje. Ongedwongen schuifelen hun voeten over het naïef gebouwde podium. Een stap naar voor, twee naar achter. zijn handen begeleiden haar heupen blindelings en op gevoel. Aantrekken en afstoten.  Er is enkel  muziek,  een tapijt platgestampte bekertjes en zij, terwijl er zo veel meer is. Dansen tot ze volledig in mekaar verdronken zijn. Tot de late vogels huiswaarts vliegen en de vroege de ochtend wakker tsjilpen. Er is altijd tijd genoeg voor nog een laatste bisnummer. Plaats genoeg op de dansvloer voor een laatste zwoele chimichurri.

Chimichurri, als ik het eet, doet mij steeds aan een zwoele dans denken. Hebben jullie het al gemaakt?

 

chimichurri

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 look
  • 1/2 chili
  • Een paar takjes peterselie
  • een paar takjes oregano
  • een paar takjes koriander
  • 1 eetlepel limoensap
  • peper en zout

Instructies

1

Snijd de ui fijn en doe die in een mengkom samen met een geperst teentje look, chili, mosterd, gehakte peterselie, oregano, koriander en het limoensap. Kruid met peper en zout en roer er een paar eetlepels olijfolie onder. Zet fris!

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter