/

Pastinaak in een spekjasje met Maille mosterd

november 19, 2019
pastinaak

-Pastinaak in een spekjasje met Maille mosterd-

Mosterd en feestdagen, ze gaan samen als koffie en slapeloosheid. Als pantoffels en zondagmiddag en als twee biertjes teveel op zaterdag.

Terwijl de helft van bloggerland zich ondertussen al op ‘de dag voor Kerst’ waant, ben ik eigenlijk nog gewoon bezig met de dagelijkse dingen. Zo ben ik. Een simpele ziel, een denker en een filosoof. Een toegewijde papa die zijn kind eerst de moraal van Kerst wil aanleren en een lief die geen kerstboom nodig heeft om ‘de dingen romantisch te maken’. Ik ben een gewone man, net als jij, met fouten en beperkingen. Eentje die op dit moment wel al de kerstchampagne aan het voorproeven is en daarom aan het raaskallen is. Wat hou ik van dat woord. Raaskallen! In Nederland zouden ze zo iets vertalen in ‘sodemieteren’, maar dat neemt zo veel noblesse van het woord weg. Noblesse, nog zo een schoontje!  Maar goed, we zetten de champagne even opzij voordat jullie, net als de bloedtoevoer naar mijn hersenen op dit moment, het hier bij laten. Over wat hadden we het? Juist! Kerst!

Nu besef ik natuurlijk dat het voor mijn blog extreem goed is, cijfergewijs, om jullie tal van inspiratie te geven voor tijdens de feestdagen. Echter, ik heb gewoon weinig tot geen tijd om een hele zaterdag in de keuken te staan en zowel mijn geld als mijn tijd op te souperen aan heuse shoots en feestgerechten. Ik zou het zo graag doen, maar dat gaat niet altijd. Maar goed, dit bijgerechtje met de mosterd van Maille, wou ik toch wel even met jullie delen. Zoet, zout, geroosterd,.. als dat niet bij een stoofpotje past, dan weet ik het ook niet!

Nog op zoek naar een lekker gerechtje om Maille in te verwerken? Check dan dit stoofpotje bijvoorbeeld!

 

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 4 tot 6 schelletjes gerookte ham
  • Maille graanmosterd
  • een paar takjes tijm
  • een paar takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • peper.
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel nootmuskaat

Instructies

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de pastinaak en halveer ze. Wrijf ze in met de mosterd en fijngesneden verse kruiden. Wikkel ze in het spek. Houd eventueel vast met een prikkertje.

3

Leg de pastinaken in ovenschaal of op een vel bakpapier. Kruid bij met peper, een snuifje nootmuskaat en een snuifje kaneel.

4

Overgiet met een scheutje olijfolie.

5

Plaats in de oven voor 20-25 minuten tot wanneer de spek goudbruin ziet en de pastinaak mooi zacht en gekleurd is.

6

Werk af met nog wat Maille mosterd.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter