krokante aardappelpartjes met chimichurri

mei 6, 2020
Chimichurri

Nog op zoek naar een  fantastisch bij gerechtje of hapje? Dit is het ultieme recept voor krokante aardappelpartjes. Serveer ze met een pikante chimichurri. Dat lijkt een beetje op een zwoele dans en ergens is dat misschien ook wel een beetje zo. Zoet, zuur, pikant,… echt een passionele tango in de mond. Probeer het zelf, ik help je alvast graag met het receptje.

Daar is alles mee gezegd!

Probeer ze ook eens te serveren met basilicummayonaise. Het receptje daarvoor kan je HIER vinden.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie (arachideolie, maisolie,…)
  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • 1 theelepel lookkruiden
  • verse oregano (3el)
  • 1 rode ui
  • een halve chili
  • 2 el gehakte Peterselie
  • 1 el mosterd
  • 2 el gehakte tijm
  • 3 el limoensap
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Groenten naar keuze (paprika, courgette, aubergine, ui…)
  • Peper en zout

Instructies

1

Zet de oven op 200 graden.

2

Neem een grote bakplaat of ovenschaal. Het is belangrijk dat die groot genoeg is zodat er geen aardappelen op mekaar liggen.

3

Zet de ovenschotel in de oven en laat ze heet worden.

4

Je hoeft de aardappelen niet te schillen. Was ze even indien ze vuil zijn en droog ze goed af.

5

Snijd de aardappelen horizontaal in twee en vervolgens elk stuk in schuine partjes.

6

Doe de partjes in een mengkom samen met peper, zout en de look. Meng alles goed onder mekaar.

7

Haal de bakplaat uit de oven en leg de aardappelen daarin. Zorg dat ze goed verspreid zijn.

8

Zet ze 25 à 30 min in de oven afhankelijk van de grootte. Als je er met een mesje door kan, zijn ze gaar. Schud of roer ze om de 10 minuten zodat alle kanten krokant zijn.

9

Snijd de ui fijn en doe die in een mengkom samen met de geperste teentjes look, chili, mosterd, de gehakte kruiden en het limoensap.

10

Kruid met peper en zout en roer er een paar eetlepels olijfolie onder. Zet fris.

11

Serveer.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter