/

Spaghetti vongole met mosselen en safraan

augustus 4, 2019
Vongole

-Spaghetti vongole met mosselen en safraan-

We mogen van geluk spreken dat we in België wonen in de plaats van Italië.  Ok, er is natuurlijk de prachtige natuur en mooie zee, de pizza’s en pasta’s, schaamrode tomaten zo vol van vlees en smaak, wijntjes waarvan er altijd een fles te weinig is gekocht, vrouwen zo mooi dat ze de zee nog blauwer maken en dat extravert taaltje waar je alleen maar ‘Si’ op antwoorden kan… Wat wou ik nu ook al weer zeggen? #ikwilterug.

Ah ja, mosselen! Zo slecht gekuist dat die zijn als je ze koopt in een Italiaanse winkel. Ik kocht er deze week tijdens mijn vakantie aan het Comomeer en dat zakje van twee kilogram bestond voor de helft uit zand. De gemiddelde achterbank van de auto van een kroostrijk gezin bevat, na een dagje zonnen met de kids in Wenduine, minder zand dan dat bewuste zakje! Dan zijn we in onze supermarkten toch wel een stukje meer verwend met onze heerlijk propere Zeeuwse mosselen. Meer dan een klein spoelbeurtje hebben ze vaak niet nodig en ze smaken zelf beter.  Vandaag maak ik er deze heerlijke spaghetti vongole (maar dan met mosselen) met safraan mee en morgen nog een keer en dan nog een keer en dan nog een keer en…. Zo lekker!

Dit is een gerechtje in samenwerking met LIDL Belgium.

Probeer ook dit receptje met mosselen eens!

Spaghetti vongole met mosselen en safraan

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen ( DOP Lidl Belgium)
  • 1 glas witte wijn
  • safraan draadjes
  • spaghetti 250 gram
  • 1 tomaat
  • Basilicum
  • 200 ml room
  • zakje mosselgroenten
  • Klontje ijskoude roomboter (ongezouten)
  • peper van de molen

Instructies

1

Stoof de mosselgroenten in een diepe pot

2

Doe de mosselen er bij en blus met de witte wijn. Schud geregeld met de pot. Als de mosselen open zijn, zijn ze klaar.

3

Giet de mosselen niet zo maar af! Haal de mosselen er uit met een spatel. Het sap is de basis van je saus.

4

Eventueel kan je de mosselgroenten er ook uithalen, dat kies je zelf. Ik haalde de saus nog eens door de zeef.

5

Doe de room bij de saus en laat even inkoken tot de saus iets dikker is. Voeg een paar draadjes safraan toe. Voeg op het einde een klontje ijskoude boter om de saus wat in te dikken.

6

Snijd een tomaat in kleine blokjes. Eventueel kan je net zoals mij het velletje verwijderen door er een kruisje in te maken en 10 seconden in kokend water te leggen en te laten schrikken (boe!) in koud water. Het is zoals je het zelf verkiest!

7

Kook de spaghetti al dente en giet af. Probeer nog een klein klein beetje water in de pot te houden. Doe de saus bij de spaghetti en laat nog 20 seconden op het vuur staan zodat de pasta en saus zich mooi met mekaar vermengen.

8

Werk af met peper van de molen, verse basilicum en blokjes tomaat.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter