Chocolade fudge met gezouten karamel en zaden mix

maart 4, 2018

Vele mensen reageerden verontwaardigd toen ze mijn chocoladedonker geheim ontdekten. Dat ik niet echt van desserts hield, komaan Jelle hoe kan je nu niet van desserts houden. Het werd een moeilijke periode, een periode waar ik al mijn geloofwaardigheid als blogger verloor.

Mijn volgers begonnen te twijfelen, mensen staarden mij na in de winkel wanneer ik met een hoog je-m’en-foutisme de taarten afdeling voorbij liep in de winkel en in mijn brievenbus vond ik een enveloppe gevuld met een wit poeder. Ik lichtte meteen de veiligheidsdiensten in, die mij gelukkig vrij snel konden gerust stellen dat het slechts om een chemische samenstelling van patisserie bloem en geraspte witte chocolade ging. Het waren moeilijke tijden maar ik ben aan de betere hand.

Beter nog, ik ben mij in die tijd fondue gewijs beginnen onderdompelen in de cultuur van de chocolade. Mijn weegschaal is daar minder tevreden mee, maar het gaat best de goede kant uit. De chocolade koekjes en de moeuilleux werden door jullie alvast goed onthaald, eens kijken wat jullie van deze vinden!

Check deze pagina voor meer desserts.

Ingrediënten

 • 300 ml gecondenseerde melk
 • 350 gram donkere chocolade
 • 40 gram boter
 • 375 gram suiker
 • 130 ml room
 • snuifje zout
 • zaden/vruchten mengeling naar keuze
 • zeezout voor de afwerking

Instructies

1

Hak de chocolade in stukken. Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje en doe er de chocolade bij. Verwarm op een zacht vuurtje. Doe er 2 eetlepels boter bij en stort in een bakblik of in een ovenschaal bekleed met plastiekfolie.

2

Doe 150 suiker (dus niet alle suiker) in een pannetje. Beweeg het pannetje heen en weer zonder er in te roeren. Smelt de suiker tot hij karamel wordt en haal de pan van het vuur. Doe er de room bij en roer.

3

Doe de rest van de suiker en de rest van de boter bij. Meng er een theelepel zout onder. Haal van het vuur en roer gedurende 10 minuten.

4

Giet het beslag over het chocolade beslag en giet er de noten en fruit mengeling over.

5

Werk af met zeezout en zet in de koelkast en laat opstijven in de koelkast.

Of een ander recept?

1 Comment

 • Reply
  ohladybake
  maart 5, 2018 at 11:50

  dit ziet er gewoon zo zalig uit!
  blij dat je je begint onder te dompelen in de chocolade 🙂

 • Laat een reactie achter