Tomatensaus met kaneel, dadels en bospaddenstoelen
Tomatensaus met kaneel, dadels en bospaddenstoelen
Ingrediënten
- 400 g tomatenblokjes (Elvea Cubetti)
- 1 ui
- 2 tenen look
- 1 laurierblad
- 1 takje rozemarijn
- 1/2 glas wijn
- 200 ml groentebouillon
- 6 dadels
- 200 g bospaddenstoelen naar keuze
- 1/2 butternut.
- 1 eetlepel kaneel
- peper en zout
- olijfolie
- tarwekorrels (Ebly)
Instructies
Schil de butternut en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm op 2 cm.
Snipper de ui en de look fijn. Hak de dadels fijn.
Neem een grote pot en doe daarin een scheutje olijfolie. Bak eerst de paddenstoelen krokant. Voeg de butternut toe en geef die een mooi kleurtje.
Kruid met peper en zout. Zet het vuur wat zachter en voeg de ui en look toe samen met de kaneel. Bak 5 minuutjes en blus dan met de wijn.
Voeg de rozemarijn en de laurier toe. Als de alcohol verdampt is, voeg dan de bouillon en de tomatenblokjes toe. Laat zeker nog een halfuurtje pruttelen op een zacht vuurtje. Kook de tarwekorrels zoals beschreven op het pakje. Serveer en werk af met peper en zout.
Aan de ijzeren dossierkast hangt een souvenir magneetje met daaronder een vergaderkalender van 2018. Mijn bureau is chaotisch georganiseerd, mijn schuif zit vol met kabeltjes die in mijn nachtmerries samen 1 grote bal vormen en de wereld willen overnemen. Ik heb veruit de slechtste bureaustoel, maar hij verslaat al de nieuwtjes in het ‘helikopterke draaien’. Ook de prijs voor de grootste stapel paperassen staat op mijn palmares. Geen idee wat daar allemaal tussen zit, maar ergens daartussen ligt een to do lijstje met daarop geschreven ‘papier van bureau halen’. Maandag. De fut na het weekend is ver te zoeken en de wijzer van de klok sleept zich naar het einde van de werkdag alsof de batterijen jetlag hebben. Energieloos, tot wanneer ik thuis de keuken induik. Tot wanneer ik zo’n dampend bord op mijn schoot mag zetten!
Dit is een samenwerking met Elvea.
Tomatensaus met kaneel, dadels en bospaddenstoelen
Ingrediënten
- 400 g tomatenblokjes (Elvea Cubetti)
- 1 ui
- 2 tenen look
- 1 laurierblad
- 1 takje rozemarijn
- 1/2 glas wijn
- 200 ml groentebouillon
- 6 dadels
- 200 g bospaddenstoelen naar keuze
- 1/2 butternut.
- 1 eetlepel kaneel
- peper en zout
- olijfolie
- tarwekorrels (Ebly)
Instructies
Schil de butternut en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm op 2 cm.
Snipper de ui en de look fijn. Hak de dadels fijn.
Neem een grote pot en doe daarin een scheutje olijfolie. Bak eerst de paddenstoelen krokant. Voeg de butternut toe en geef die een mooi kleurtje.
Kruid met peper en zout. Zet het vuur wat zachter en voeg de ui en look toe samen met de kaneel. Bak 5 minuutjes en blus dan met de wijn.
Voeg de rozemarijn en de laurier toe. Als de alcohol verdampt is, voeg dan de bouillon en de tomatenblokjes toe. Laat zeker nog een halfuurtje pruttelen op een zacht vuurtje. Kook de tarwekorrels zoals beschreven op het pakje. Serveer en werk af met peper en zout.
Geen reacties