Het werd nog eens tijd voor een goede ouderwetse gehaktschotel, toch? Wat ben ik de laatste tijd erg Belgisch getint aan het koken! Dat heeft natuurlijk een beetje met het concept van de foodtruck te maken, maar dat koude weer van de laatste dagen vraagt daar ook gewoon naar. Dus, haal snel even je ingrediënten uit de winkel en schuif deze veel te grote gehaktschotel vanavond nog in de oven. Hier laat ik het bij, mijn vingers zijn namelijk nog bevroren van het ijs krabben deze ochtend. Brr!
Ingrediënten
- 6 middelgrote aardappelen
- 400 gram kippengehakt
- 1 glas witte wijn
- Half kip bouillonblokje
- 2 prei stengels
- peper en zout
- nootmuskaat
- Kippenkruiden (optioneel)
- Boter
- 1 lepel bloem
- Een scheut water
- 1 eigeel
- Scheutje melk
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze. Giet ze af en kruid met een snuifje zout en nootmuskaat Doe er de melk en een eigeel bij en pureer.
Kruid het gehakt met peper, zout en kippenkruiden.
Snijd de prei in fijne ringen.
Bak het gehakt en de prei krokant in een klontje boter. Laat een minuut of 2 bakken op een vrij hoog vuur zodat het gehakt mooi gekleurd is.
Voeg de bloem toe en laat nog even meebakken.
Blus met een scheut witte wijn en laat de alcohol verdampen. Verbrokkel het blokje bouillon en doe er nog een scheutje water bij.
Giet alles in een ovenschaal, verdeel de puree en zet nog 10 minuten in een oven van 200 graden.
Helemaal op het einde kan je de hele schotel nog even onder de grill zetten.
Geen reacties