Dit winters ovengerecht moet je gewoon gemaakt hebben. Krokant gebakken gehakt, rode ui, erwtjes en een zoete saus op basis van balsamico azijn en rode wijn, smeuïge puree en natuurlijk een krokant kaaskorstje. What’s not to like. Hieronder kan je het recept vinden. Meer woorden hoeven we daar dan ook niet aan vuil te maken 😉
Dit heb je nodig voor twee personen:
- 500 gram gemengd gehakt ( wij zijn wel erg grote eters)
- 300 gram diepvries erwten
- 3 rode uien
- 1 teentje look
- aardappelen
- melk
- nootmuskaat
- gratin kaas
- rode wijn
- runder bouillon
- thijm
- balsamico azijn
Zo ga je te werk:
- Bak het gehakt aan en kruid met peper en zout. Snijd de rode ui in grove stukken en snipper de look fijn. Voeg dit toe aan het gehakt. Blus met wat balsamico azijn en laat het geheel karameliseren tot het gehakt een krokant korstje krijgt. Blus met rode wijn en laat tot 1/4 inkoken. Voeg daarna de runder bouillon en de gedroogde thijm toe. Eventueel kan je ook wat kaneel of een kruidnagel aan het geheel toevoegen. Drop de erwtjes in de saus en laat doorkoken tot wanneer ze klaar zijn. De erwten zorgen bovendien voor de binding van je saus. Is je saus nog wat te zuur door de rode wijn, voeg dan een eetlepelbruine suiker, Luikse stroop of honing toe.
- Kook de aardappelen beetgaar. Voeg de melk toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Laat even je frustraties van de afgelopen werkdag de vrije loop en stamp de aardappelen tot een zachte puree. Als je graag wat extra winter vet om hebt tegen de kou dan kan je ook nog een klont boter toevoegen.
- Doe je vlees, groenten en saus in een ovenvaste schaal en werk af met puree en wat gratin kaas. Even 10 minuutjes in een oven van 220 graden of onder de grill en klaar! Smakelijk!
Geen reacties