/

6 x spiesjes op de barbecue

mei 24, 2020

Ooit sprak Kamiel Spiesjes de legendarische woorden ‘t’is niet moeilijk, t’is gemakkelijk’. Hij had net wat groensel uit zijn tuin in stukjes gesneden en op een stokje gespiesd. Een nieuwe barbecue term was geboren. Vandaag deel ik vijf van die lekkere spiesjes met jullie.

Ik zou u graag vertellen dat we dit weekend uitzonderlijk eens over de middag hebben geaperitiefd , maar dat zou een leugen zijn. Zo uitzonderlijk is dat niet. Maar met een tuin zonder deftig gras en een keuken zonder deftig vuur, kan enkel een deftig glas en goed gezelschap mijn gemoedsrust positief houden. Wat wel nieuw was dit weekend, waren de hapjes. Daarvoor nodigde ik mijn goede vriend Carlo uit. Hij ziet er een beetje uit als een vintage Volkswagen busje, maar werkt op kolen in de plaats van benzine. Even gezellig is hij wel, dit coole hebbeding!

Carlo is een één van de nieuwe tafelbarbecues van Barbecook. Ik testte hem uit om te kijken of hij, naast dat hij er leuk uit ziet, ook handig is in gebruik. Het opstellen van het toestel is makkelijker dan het aandoen van een paar veel te grote schoenen met plakkers. Je stopt de kolen in het bakje, steekt een aanmaakblokje aan met een lucifer en wacht. Onderaan het toestel zit namelijk een blazertje waardoor je het vuur gemakkelijk kan aanwakkeren of afzwakken. Een barbecue die min of meer regelbaar is qua temperatuur. Niet slecht. Na een kwartiertje waren mijn warmtebronnen warm genoeg om het rooster er op te klikken en om mijn spiesjes aan te korsten. Dat verliep zoals het zou moeten verlopen. Het rooster is niet super groot dus een grote entrecote zou je verkrachten door het hierop klaar te maken, maar voor de rest is het toestel ideaal. Zie het als een gezellig avondje gourmet met 2, maar dan buiten en met een BBQ. Want hoeveel keer zeg ik niet tegen mijn vriendin ‘goh, moet ik nu echt de BBQ aansteken enkel en alleen voor ons twee?’

Wie het kan raden, wint een gelijkaardig toestel. Tip, er zijn twee cijfers na de komma.

Nog een voordeel aan het toestel is dat de buitenkant niet super heet wordt. Wat je met veel andere tafelmodellen wel hebt. En met een spelende dochter in de buurt is dat toch opletten geblazen. Zeker bij die van mij. Daarna stopte ik het rooster overigens gewoon in de vaatwasmachine.

Kortom, echt een tof ding dat dient waarvoor het zou moeten dienen. Gezellig samen aan tafel zitten met een glas goede wijn en gewoon een hele avond of middag gezapig eten.

Meer info kan je hier vinden.

Hieronder kan je de recepten van mijn spiesjes vinden.

5

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • Koreaans kip:
  • 150 g kippendij
  • 1 teen look
  • gember (2cm)
  • 2 el bruine suiker
  • 100 ml sojasaus
  • Witte pens
  • 1 witte pens
  • olijfolie
  • Halloumi met courgette:
  • stukje halloumi
  • stuk courgette
  • Provençaalse kruiden
  • Steak saté
  • 100 g steak (bvb bavette)
  • saté kruiden
  • Radijsjes met honing
  • paar radijsjes
  • 1 tl honing
  • peper en zout
  • olijfolie
  • paar druppels citroensap
  • Aubergine met misoboter
  • 1/2 aubergine
  • lookkruiden
  • 2 eetlepel boter
  • 1 tl miso
  • 1 tl honing
  • chili flakes

Instructies

1

Snijd de kippedijen in stukken. Meng de rest van de ingrediënten er onder en laat een paar uur marineren.

2

Doe de blokjes courgette en de halloumi op een spiesje. Kruid met peper, zout en kruiden.

3

Snijd de steak in stukken en kruid met satékruiden.

4

Marineer de radijsjes in honing, olijfolie, peper, zout en citroen.

5

Verwijder het velletje van de worst en snijd in stukken. Wrijf in met olijfolie.

6

Smelt de boter in de oven. Meng er de honing, look en misopasta onder. Wrijf de aubergine er mee in en prik op een spiesje. Werk af met chili flakes.

Dit is een betalende samenwerking met Barbecook en bevat enkel en alleen mijn eigen mening.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter