Fish and chip maar dan anders

januari 19, 2021

Ik kocht ooit een pakketje fish & chips ergens in een klein, donkerblauw kotje op 15 minuten rijden van Dover. Het etablissement deed mij denken aan de periode in het tweede leerjaar. Toen kregen we les in een containerklas. Iets met paddenstoelen in het schoolgebouw. De uitbater van het hokje had wat weg van Onslow uit ‘Keeping Up Appearances’.  Gekruisd met Barney uit de Simpsons. Ik kocht er een ‘wachtdrankje’ omdat ik anders de enige niet drinker was. Ik ben niet graag toeristisch.  ‘Aha Belgium, Eden Hazard!’. Zijn lach was even vettig als het druiperige, in krantenpapier verpakte, hoopje.  Ik moest instant denken aan de vuilnisman die na een regenachtige nacht het karton en papier moet oprapen. Een stuk kabeljauw ingeduffeld in een Michelin vestje dat net verrast werd door een hevige maartse regenbui. Geserveerd met impotente, slappe ‘chips’.  Met de @doritosbelgium chips maakte ik onlangs deze super krokante versie van ‘fish and chips’. Gewoon om die nare herinnering weg te eten.  Gelukt!

 

Ingrediënten

  • 16 scampi groot (ongepeld of gepeld)
  • 1 zak Doritos paprika
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • Olijfolie of een frietpot
  • 3 el mayonaise
  • 1tl kappertjes
  • Paar takjes peterselie
  • Peper en zout
  • ¼ teen look (of ½ lookpoeder)
  • ½ sjalotje (ui)
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • ½ zak Doritos naturel
  • Peper en zout

Instructies

1

Laat de erwtjes ontdooien. Kruid met peper en zout

2

Open de zak Doritos paprika en kneed en verkruimel de chips door er op te slaan, te kneden, er met een deegroller over te rollen,… Houd de chips kruimels opzij.

3

Pel de scampi. Doe de bloem in 1 kom en de eieren in een andere kom.

4

Kruid de scampi met peper en zout. Wentel ze in de bloem en daarna door het ei. Doe ze vervolgens 1 per 1 in de zak Doritos paprika en bedek de garnalen met een mooie laag chipskruimels. Leg ze op een bord en zet dat bord 15 min in de koelkast

5

Bak de scampi krokant aan weerszijde in een scheut olie of in de friteuse (op 180 graden 2 min).

6

Snijd de peterselie fijn. Snipper het sjalotje fijn, pers of snijd de look fijn. Voeg alles samen met de kappertjes toe aan de mayonaise. Kruid bij met peper en zout.

7

Serveer de Doritos in een grote schaal samen met de krokante scampi, de erwtjes en de tartaarsaus.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter