geroosterde asperges met Parmezaanse kaas

april 12, 2020
Geroosterde asperges

Geroosterde asperges met Parmezaanse kaas

Hoe is het met jou Jelle? Ik krijg de laatste vraag de laatste tijd veel. Lief, dat wel. Maar het is vaak met zo’n toontje alsof er eigenlijk wat zou moeten zijn? Ik voel het niet, ik voel niet wat er zou moeten zijn. Hetzelfde zoals bij alle andere mensen. Gewoon. Het gaat. Stiekem baal ik natuurlijk als een stekker.  Op het programma stonden heel wat foodtruckevents en de droom om mijn eigen kookboek in de boekenkast te hebben,  is even uitgesteld. Maar, hij komt er wel hoor en ik kijk er nog steeds gigantisch naar uit. Waar vul ik dan mijn dagen mee?

Wel, afgelopen twee weken konden jullie mij af en toe horen op radio 2. Een super leuke ervaring en daar kroop wel wat werk in. Voor de rest doe ik klusjes in huis en ben ik ook nog gewoon aan het werk. Zo werk ik vrijwillig voor de CLB chat om die leerlingen die het moeilijk hebben, op te vangen.  Geen grensverleggend werk, maar ik merk dat heel wat kinderen daar echt nood aan hebben en het is mij manier om toch een steentje bij te dragen. Voor de rest maak ik erg veel tijd vrij voor mijn gezin. Nu mijn dochter niet naar de crèche kan, moet ze best wel beziggehouden worden. Leuk, maar zo vermoeiend. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn. Begrijp mij niet verkeerd, papa zijn is zalig. Maar ik ga zo blij zijn als ik mijn dagelijks rush terug heb.  Voor de rest probeer ik ook hier en daar wat te sporten.

Het is ironisch, maar hoe meer ik binnen moet blijven, hoe vaker ik ga gaan lopen. Ik vind het belangrijk om wel nog een beetje fit te blijven, want er worden hier wel wat aperitiefjes ingeschonken. En dan zwijg ik nog over al dat lekker eten.

Op dat vlak daag ik mij de laatste weken echt uit. 1 keer naar de winkel per week, zonder plan en elke dag improviseren. Heerlijk vind ik dat! Deze asperges met Parmezaanse kaas waren een schot in de roos. Ik serveerder ze bij een steak’sken en een grote om aardappelsalade. Genieten in deze tijden, het kan!

Serveer met deze krielaardappeltjes uit de oven.

Recept voor Lidl Belgium.

geroosterde asperges met Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 bussel asperges
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 1 teen look
  • Peterselie
  • Peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies

1

Zet de oven op 200 graden.

2

Breek de uiteindes van de asperges af.

3

Kruid de asperges met look, peterselie, flink wat Parmezaanse kaas, olijfolie, de zeste van een citroen en peper.

4

Leg ze op een bakpapier en zet 30 min in de oven.

5

Werk af met extra Parmezaanse kaas.

 

 

 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter