Getest: Simply you box Carrefour

december 17, 2017

Op drukke dagen en wanneer de inspiratie ver te zoeken is, durf ik na mijn werk al eens te stoppen voor een pak frieten of een andere vloek van de weegschaal. Mij nog de winkel insturen op dat moment is als een vijfjarige meenemen naar de speelgoedwinkel en zeggen ‘kies maar wat’. Echt, ik blijf een uur nerveus rondwandelen, terwijl ik daar  de tijd niet voor heb, om vervolgens te beseffen dat ik nog een effe in de keuken zal moeten staan.

Zoals de kleuter die, na vermoedelijk de tot op dat moment moeilijkste keuze uit zijn jonge leven, volledig opgehitst thuis komt om dan tot de constatatie te komen dat papa nog twee uur werk zal hebben om de racebaan in mekaar te knutselen. Dat gevoel. De armen gekruist en mokkend ‘ik had beter wat anders gekozen!’.

Jullie snappen waar ik naar toe wil. Foodblog of niet ik kies graag ook eens voor mijn gemak. Carrefour vroeg mij om de simply you box uit te testen en daar ging ik volmondig mee akkoord, ook al heb ik die hele ‘foodbox’ hype steeds nogal sceptisch vanuit de achtergrond gevolgd. Maar kijk, aan hen om het tegendeel te bewijzen. Of dat gelukt is, lees je later. Laten we misschien beginnen met een woordje uitleg.

Wat is dat nu die ‘simply you box’?

Het principe van de simply you box is vrij eenvoudig en zal jullie vermoedelijk niet geheel onbekend voorkomen. Je krijgt een reeks van 10 gerechten (vegetarisch, kindvriendelijk, vlees,…) en kiest daar je drie favorieten uit. Vervolgens kan je ervoor kiezen om de box gewoon af te halen in de Carrefour of je laat de box thuis leveren op het gewenste tijdstip. C’est comme vous voulez

Een box voor twee personen kost 40 euro en één voor vier personen komt neer op 60 euro. Daarvoor krijg je dus al je verse ingrediënten en de bijhorende recepturen. Geen gepieker over wat je die week zal klaarmaken, niet aanschuiven met een winkelkar waar ook heel veel nutteloze aankopen inzitten en vooral niet te lang in de keuken staan. Dat klinkt op zich veelbelovend, was het dat ook?

Mijn ongezouten mening

Laat ik misschien beginnen met jullie plechtig en in alle eer en geweten te beloven de waarheid en niet anders dan de waarheid te spreken bij het schrijven van een review. Pinky swear.

Dus, die Simply you box, is dat nu de moeite?

Ja, tegen mijn verwachtingen in is die super goed meegevallen. Beter nog, ik denk er zelf aan om hem zo nu en dan nog eens te bestellen als ik niet veel tijd heb. Want laat het nu net dat zijn dat zo handig is, je hangt niet vast aan één of ander abonnement of aankoopverplichting. De box is heel gemakkelijk te bestellen (het kiezen van de gerechten iets moeilijker maar dat is meer omdat er best wel wat lekkers tussen staat) en voor de rest hoef je je van niet teveel aan te trekken.

De box bevatte alles wat de box zou moeten bevatten. Makkelijke recepten en zeker meer dan genoeg verse ingrediënten. Dat was mijn grootste vrees, ik ben namelijk een nogal grote eter. Onterecht, ik heb zelf nog een aantal ingrediënten moeten invriezen. Elk zo een volledige pizza calzone opeten, je moet er mentaal en fysiek klaar voor zijn, geloof mij.

Kortom: prijs/kwaliteit dik in orde, veel variatie in de keuze van gerechten, op het gevraagde tijdstip geleverd, de ingrediënten waren nog mooi vers en ruim voldoende porties. Ah en het heeft ook gewoon mega gesmaakt!

Wil je zelf ook eens de Simply you box proberen? Ga dan snel even hier een kijkje nemen en maak het jezelf ook eens gemakkelijk.

 

Dit is een gesponsorde samenwerking met Carrefour

 

 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter