Kalfsrollade met ham,kruidenboter, spruitjes en wortelpuree

oktober 8, 2017

T’is best lastig typen met één hand. Het was namelijk nogal een zwaar weekendje en dus heb ik mijn linker hand nodig om mijn zwaar hoofd te ondersteunen. Vechtend tegen de slaap, dat is zo een beetje de toestand waarin ik mij op dit eigenste ogenblik in bevind. Maar kijk, als je een iet-wat geloofwaardige blog wil, dan moet je er eenmaal iets voor over hebben. Gelukkig staat er wat lekkers op het menu deze avond. Da’s dan wel weer een voordeel van bloggen.

Hoe je begint aan dit lekker gerechtje? Vraag om te beginnen aan je slager naar heel fijne kalfslapjes. Vul ze daarna met wat lekkers uit je koelkast, rol op in plastiekfolie en laat gedurende 13 minuten garen in kokend water. Bak nog even aan in de boter voor een krokant korstje. De rest is een peulenschil, je zal wel zien!

Dit heb je nodig (2 personen):

 • kalfslapjes
 • dragon, peterselie,salie (of wat je van kruiden liggen/staan hebt)
 • 1 teen look
 • klontje roomboter
 • 4 sneetjes woud ham
 • 4 grote wortelen
 • komijn
 • spruitjes
 • jonge ui (lente-ui)

Zo ga je te werk

 1. Doe de look, kruiden en boter in de keukenrobot en maak er een fijne kruidenboter van.
 2. Leg de kalfslapjes op plastiek folie en leg daarop de sneetjes ham. Smeer er wat kruidenboter over en rol vervolgens heel strak op.
 3. Gaar het vlees 13 minuten in een pan met kokend water. Haal daarna uit de pan, kruid met peper en zout en bak aan in een hete pan.
 4. Kook de wortelen beetgaar en draai er vervolgens een puree van. Kruid met zout en een mespunt komijn. Meng er een klontje boter onder.
 5. Kook de spruitjes en de jonge ui beetgaar.
 6. Serveer!

Ik zei het toch,… een peulenschil!

 

 

Of een ander recept?

2 Reacties

 • Reply
  Nicole
  oktober 20, 2017 at 07:07

  Dag Jelle
  Ik heb net je blog ontdekt wat ben jij creatief zeg!
  Ik ga zeker jou gerechtjes testen.
  Mijn vraagje is nu welke zwarte borden gebruik je want ik ben er al even naar op zoe om de juiste te vinden.
  Alvast bedankt!
  Grts
  Nicole

  • Reply
   Jelle Beeckman
   oktober 22, 2017 at 13:22

   Hej Nicole,

   wat een leuke reactie, dankje! 🙂 Ik heb deze zwarte borden in De Makro in Gent gekocht. Vrij gewone borden en niet zo duur 🙂 contacteer me gerust even als je meer info wil:)

  Laat een reactie achter