Risotto van rode biet, witte pens, koolrabi en waterkers

mei 13, 2017

Recept uit ‘the mystery box challenge‘.

Dit heb je nodig (voor twee personen):

  • risotto rijst
  • 1 rode biet
  • 1 koolrabi
  • 4 witte pensen
  • bouillon (kip)
  • olijfolie
  • boter
  • waterkers
  • lookkruiden

Zo ga je te werk:

  1. Bak de (ongeveer 2 lege waterglazen gevuld met rijst) rijst aan in olijfolie. Blus met een glas kippenbouillon. Als die bijna volledig is ingekookt, doe er dan stelsel matig weer wat bouillon bij tot de rijst mooi al dente is. Normaal blus ik altijd met witte wijn, maar die had ik niet gekregen. 😉 Maar het kan dus ook best zonder.
  2. Kook de rode biet tot wanneer je er met een mesje door kan en verwijder de schil. Je kan ook voorgekookte rode biet kopen in de versafdeling van de supermarkt. Laat even afkoelen en snijd vervolgens in kleine stukjes. Hou wat aan de kant voor de afwerking.
  3. Voeg de rode biet blokjes toe aan de risotto zodat deze een mooie, rode kleur krijgt.
  4. Gebruik de mandoline om fijne schijfjes van de koolrabi te snijden. Hou een deel rauw en frituur een deel tot wanneer ze krokant zijn. Kruid de rauwe plakjes met peper, zout en een beetje olijfolie.
  5. Snijd de overgebleven koolrabi in fijne blokjes en bak ze aan in een beetje boter. Voeg een kleine scheut water toe en kruid met peper en zout.
  6. Bak de witte pens in een klontje boter.
  7. Doe de waterkers met een scheut olijfolie in een blender. Kruid met peper, zout en lookkruiden. Houd fris in de koelkast.
  8. Dresseer de borden.
  9. Tip: werk af met wat Parmezaanse kaas. Als je die hebt natuurlijk.

Wil jij ook eens een mysterie box samenstellen? Mail de inhoud van je kelder, je koelkast of stuur gewoon random een aantal ingrediënten hier door en wie weet (ik zal het alleszins niet weten aangezien dit mail adres beheerd wordt door mijn entourage) ga ik binnenkort met jouw ingrediënten aan de slag.

Volg mij op Instagram en zie zo live de paniek in de ogen van de chef, de totale chaos in de keuken en wie weet zelf een afgesneden vingerkootje.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter