Gin(ger) tonic mocktail met tijmsiroop en gember

februari 2, 2018
Ginger tonic mocktail

De ice bucket challenge, planking, superfoods, dagen zonder vlees,… Als een koppige puber heb ik steeds geweigerd om aan al dat ‘hips’ mee te doen. Niet perse omdat ik er tegen ben, maar gewoon omdat iedereen het deed en dat kuddegedrag is gewoon niet altijd aan mij besteed. Tournee minerale had de afgelopen jaren een beetje hetzelfde effect. Bestelde één van men vrienden vorig jaar een watertje, dan bestelde ik een extra biertje om het evenwicht te herstellen. Wat een ettertje! 🙂

Dit jaar heb ik mij wel laten vangen, al ligt het deze keer toch net wat anders. Ik hou van een aperitiefje in het weekend, van glas wijn bij een niet zo’n doordeweekse maaltijd en van een biertje na de match. Op zich is daar niets mis mee, maar als je rekent dat ik de laatste maanden- mede door het bloggen-  vrij vaak op restaurant ben gegaan of thuis wat ‘chiquer’ heb gekookt, het twee dagen weekend is en ik ook twee keer in de week voetbal heb, dan kom je al snel op een gemiddelde van vijf dagen op zeven dat er wat alcohol door mijn bloed stroomt. Een maandje detox is dus geen overbodige luxe.

Dus ben ik noodgedwongen op zoek gegaan naar alternatieven die iets verder reiken dan een gewoon waterken of een colaatje als aperitief. Deze vond ik alvast een aardig en waardig alternatief voor mijn geliefkoosde opwarmer, de gin tonic. Wat denk je? Kan deze gin(ger) tonic jullie bekoren?

Tip: je kan de suikersiroop gerust een weekje bewaren (of zelf langer) in de koelkast.

Dit heb je nodig (2  mocktails):

 • verse tijm
 • stukje gember (5cm)
 • 100 gram suiker
 • 200 ml water
 • 1limoen
 • roze peper besjes (1 tl)
 • tonic water (1 blikje/flesje)
 • ijsblokjes

Zo ga je te werk:

 1. Begin met het maken van je tijm siroop. Doe de suiker samen met het water in een steelpan en laat inkoken. Doe er een zestal takjes tijm bij, de schil van een halve limoen en de helft van de gember. Laat inkoken tot je een siroop krijgt (met een licht groene kleur). Zet opzij in de koelkast.
 2. Maak eventueel je eigen ijsblokjes. Doe daarvoor wat van de tijm en de peperbolletjes bij het water in je ijsblokjesmaker( of hoe noem je zo’n bakje). Voeg ook de zeste van een citroen of limoen toe en zet terug in de diepvries. Geen verplichting maar wel leuk om achter de hand te hebben.
 3. Doe 20 ml siroop in je glas samen met het tonic water. Doe er nog een takje tijm, twee partjes limoen en 2 plakjes gember bij en werk af met een paar roze peper besjes.

Sante!

Dit recept werd ontwikkeld in samenwerking met Lidl Belgium

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter