Granaatappel mocktail met munt, citroen en watermeloen ijsblokjes

februari 11, 2018
Mocktail met granaatappel en munt

De utopie dat het begin van de lente bijna voor de deur staat, werd vorige week vrijdag nog mooi weggeborgen onder een wit sneeuwdoek. Is er geen mogelijkheid om in de plaats van het winteruur, gewoon de volledige winter af te schaffen?

Zaterdag zag ik zo’n heerlijke watermeloen liggen in de winkel en ik besloot om hem mee naar huis te nemen. Iets te vroeg voor het jaar vermoedelijk, maar ik kon het niet laten. Mijn vriendin keek mij dan ook maar raar aan toen ik met het kolossale ding thuis kwam. T’is 2 graden en meneer komt thuis met het fruit dat hij meestal alleen eet als hij aan het zwembad ligt ergens in Spanje. Het was inderdaad wel even te koud om in mijn zwemshort in de tuin te gaan liggen, maar voor een lekkere mocktail hoeft het voor mij niet perse 30 graden te zijn.Tournee minerale dag 12!

Met een lepeltje (met voorkeur een parisienne lepel) haalde ik balletjes uit de meloen en stak ze vervolgens in de diepvries. De balletjes bevriezen en zo kan je ze gemakkelijk gebruiken als ijsblokje. Een ijsblokje dat terwijl ook super veel smaak afgeeft!  Iemand wat ik met de overige 2 kg watermeloen moet aanvangen? :p

Dit heb je nodig (per glas)

  • 1 lepel suiker
  • sap van een halve citroen
  • granaatappel
  • takje munt
  • spuitwater (+- 300 ml)
  • 5 bevroren watermeloen balletjes
  • 1 groot glas + mengstokje

Zo ga je te werk

  • Doe de suiker samen met het citroensap in het glas. Doe er een hand vol granaatappel pitjes bij en stamp fijn in je glas.
  • Doe het spuitwater erbij en roer met het stokje
  • Doe de watermeloen ijsblokjes in het glas samen met een takje munt.

Santé!

Maak je een recept van The Messy Chef? Laat het mij dan weten want ik ben super benieuwd naar wat jullie er van vonden! Dat kan via Facebook of tag the_messy_chef_blog op Instagram.  Vergeet mij uiteraard niet te volgen!

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter