/

Griekse gehaktschotel met spinazie, feta, zoete aardappel en pijnboompitten

februari 13, 2019
Gehaktschotel

-Griekse gehaktschotel met spinazie, feta, zoete aardappel en pijnboompitten-

Jij met u gehakt en gekapt altijd!

Ik geef ze volledig gelijk, mijn vriendin. In de praktijk moet ik ze eigenlijk vrij vaak gelijk geven. Erg vervelend is dat ;). Eens kijken of ze die blogjes van mij nu ook effectief leest.

Maar ja, inderdaad, af en toe durf ik wel eens te snel grijpen naar een kilo gehakt bij het opstellen van onze weekmenu. Dat is om de balans na al die vegetarische gerechtjes van jou terug in evenwicht te brengen, lach ik dan altijd. Maar moest het er op aankomen, ik zou het gewoon elke dag eten. Ja, echt waar als er één iets is dat ik zou mogen meenemen in mijn grafkist, het zou een kilootje gemengd gekapt zijn. Ik zie het de begrafenisondernemer al vragen ‘mag dat een paar grammetjes meer zijn?’

In dat geval zou ik nog kunnen instemmen met één van Joke Schauvliege haar legendarische uitspattingen ”Een boom heeft altijd de functie gehad om gekapt te worden’.’ Ja, Joke! Ik zeg Ja! Hoe meer gekapt hoe beter! MMMM…

Onderstaand gerechtje is trouwens een ietwat Grieks geïnspireerde ovenschotel. Zoete aardappel, zoute feta, spinazie, pijnboompitjes en oregano, ze maken van een doodgewone ovenschotel iets heel erg feestelijks. Bijna vergeet ik nog te zeggen dat er dus ook gehakt in deze gehaktschotel zit.  MMMM gehakt!

Recept ontwikkeld voor LIDL Belgium.

 

Griekse gehaktschotel met spinazie, feta, zoete aardappel en pijnboompitten

Ingrediënten voor: 2
Prep Time: 20 Cooking Time: 20

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 400 gram gemengd gehakt
  • scheutje melk
  • 1tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • bladspinazie (300 gram)
  • pakje feta
  • handje vol pijnboompitten
  • 2 lente-ui
  • klontje boter
  • 1 lepel bloem.

Instructies

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.

3

Smelt een klontje boter in een pan en bak daarin het gehakt krokant. Kruid met peper, zout, oregano, paprikapoeder en komijn. Als het gehakt krokant gebakken is, bestrooi het dan met een lepeltje bloem. Roer en zet opzij. De bloem zal straks binding geven aan je saus.

4

Snijd de bladeren spinazie in kleinere reepjes.

5

Bedek de bodem van de ovenschaal met het gehakt en leg daarop de spinazie. Die spinazie zal verder garen in de oven. Giet er een scheutje melk bij (+-100ml)

6

Werk af met de puree van zoete aardappel en verkruimel wat feta over de schaal.

7

Zet 15 min in de oven.

8

Snijd de lente-ui fijn. Haal de schaal uit de oven en doe er de lente-ui en pijnboompitten bij. Zet nog 5 minuten in de oven. Let op dat de nootjes niet verbranden.

9

Smakelijk!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter