/

Bladerdeegtaart met pompoen, paprika,courgette, feta en veel kruiden

mei 21, 2019
bladerdeeg

Mijn zondagavond is heiliger dan een Lijnbus gepensioneerde nonnetjes die, zwalpend op een beker heilig wijwater, vrolijk Kumbaya My Lord kwelen op weg naar Compostella. Lekker niets doen, lekker niet naar de winkel gaan en koken met wat in de koelkast of de diepvriezer ligt.  Voor de ‘restjescreatie’ van deze week, zou ik jullie graag meenemen naar het zuiden. Helaas heb ik daar geen budget voor en moeten we het stellen met enkel en alleen het receptje van een zuiders bladerdeegtaartje.  Niet tevreden? Jammer, wij hebben helaas geen klachtendienst. In afwachting tot de oprichting hiervan, raad ik jullie aan om dit gerechtje met bladerdeeg gewoon eens te maken. Als lunch, brunch, avondeten en ja zelf als midnight snack. Goed? Ok, afgesproken! Halleluja.

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • halve butternut
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teen look
  • peper en zout
  • verse kruiden (peterselie, tijm, basilicum)
  • feta

Instructies

1

Verwarm de oven op 220 graden.

2

Snijd de butternut in gelijke stukken en doe ze in een ovenschaal met een teen look, peper , zout en olijfolie. Schil de paprika en snijd in stukken. Doe ze in dezelfde ovenschaal. Rooster de stukken tot de butternut klaar is. Houd de paprika opzij.

3

Mix De butternut fijn tot een gladde puree.

4

Snijd de courgette in plakjes en grill ze.

5

Beleg een vel bladerdeeg met de butternutcreme en schik de groentjes daarop.

6

Bak 25 min in de oven van 200 graden.

7

Werk af met feta en tuinkruiden.

Recept voor Lidl Belgium.

Voor meer heerlijke vegetarische gerechten, klik hier.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter