Hazelnoot en havermout koekjes met chocolade

februari 8, 2018
Amerikaanse chocoladekoekjes

Een latje chocolade in de koffie doppen, da’s iets waar ik wel van kan genieten. Nu had ik na mijn dessert van vorige week nog wel vrij veel van die latjes over en van een teveel aan koffie slagen mijn oogleden sneller op mekaar dan de vleugels van een bronstige kolibrie, dus moest ik er wat anders mee doen. En wat doet een echte man dan als hij niet naar het voetbal aan het kijken is, geen pinten aan het drinken is met zijn vrienden of al vloekend willekeurig gaten aan het boren is in een muur. Juist,… dan bakt hij koekjes…

Dit heb je nodig:

  • 100 gram suiker
  • 20 gram vanille suiker
  • 1 ei
  • 125 gram donkere chocolade
  • 225 gram boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram havermout
  • 250 gram bloem
  • 50 gram fijngehakte hazelnoten
  • bakpapier

Zo ga je te werk:

  1. Haal de boter uit de koelkast en zorg dat ze mals is
  2. Hak de hazelnoten en de chocolade. Het mogen vrij grote stukken zijn
  3. Meng de bloem, de havermout, de suiker, vanille suiker, het ei en de bakpoeder in een mengkom of in een keukenmachine.
  4. Doe er stukjes boter bij en klop tot een koekjesbeslag
  5. Doe  de hazelnoten en chocolade bij het mengsel
  6. Bedek de pot met plastiekfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast
  7. Verwarm de oven op 180 graden
  8. Rol balletjes van het deeg (ongeveer 3 cm diameter) en leg op het bakpapier. Laat ongeveer 3 cm tussen. Druk de balletjes plat tot de koekjes ongeveer dezelfde grootte hebben.
  9. Bak de koekjes 20 minuten in de oven. Kijk regelmatig of ze niet te hard of te zacht zijn en stel je tijd eventueel wat bij.

Smakelijk!

Maak je een recept van The Messy Chef? Laat het mij dan weten want ik ben super benieuwd naar wat jullie er van vonden! Dat kan via Facebook of tag the_messy_chef_blog op Instagram.  Vergeet mij uiteraard niet te volgen!

 

 

 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter