/

Savooi schotel, appel en lente-ui met witte wijn

november 9, 2019
Savooi met appel en lente-ui

-Schotel met savooi, appel en lente-ui met witte wijn-

Als je dochter met haar speelgoed de woonkamer heeft omgetoverd tot een hindernissenparcours van Ford Boyard, het weer even hard tegenvalt als je eerste tongzoen en je week drukbezet is als de Primark de avond voor kerstmis. Wel, dan wil je gewoon wat snel, romig en troostend op tafel! Combineer dit heerlijke ensemble met een worstje en het feest kan helemaal losbarsten

Probeer ook dit gerechtje met savooi eens. Klik hier.

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1/2 savooikool
  • klontje boter
  • 1 appel
  • 4 stengels lente-ui
  • peper en zout
  • witte wijn (50 cl)
  • room (150 ml)
  • verse tijm
  • theelepel mosterd

Instructies

1

Snijd de kool in twee en dan in fijne slierten.

2

Schil de appel en snijd in sliertjes.

3

Snijd de lente-ui fijn.

4

Fruit alles samen aan in een klotje boter. Kruid met peper, zout en verse tijm.

5

Blus met de witte wijn en laat even inkoken.

6

Als de kool bijna zacht is ( ik heb liefst wel nog een beetje beet aan), voeg dan de room toe.

7

Werk af met een theelepeltje mosterd.

8

Serveer met een gebakken aardappeltje, worst of iets ander lekkers dat binnen de categorie 'comfortfood met een hoog boerenkostgehalte' valt.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter