Hertenstoofvlees met Brugse Zot Dubbel en peperkoek

november 28, 2021
Hertenstoofvlees

Hertenstoofvlees met Brugse Zot Dubbel en peperkoek

Work hert, play hert. Dit heerlijk stoofpotje van hert met wortel, zoete aardappel, knolselder in een saus van Brugse Zot Dubbel is echt pure ontspanning.

Ingrediënten

  • 500 g hertenstoofvlees
  • 1 eetlepel Luikse stroop
  • 2 brugse zot dubbel
  • 100 ml water
  • ½ bouillonblokje runds
  • 2 uien
  • 100 gram knolselder
  • 1 wortel
  • 1 zoete aardappel ( +-150 g)
  • 1 kruidentuiltje (laurier/rozemarijn/tijm)
  • 2 el boter
  • Peper en zout
  • 2 el bloem
  • 2 schelletjes peperkoek
  • 1 vel bladerdeeg.
  • 1 eigeel

Instructies

1

Kruid het vlees met flink wat peper en zout. Bak aan in de boter. Snijd 2 uien fijn en bak ze mee.

2

Schil de zoete aardappel, de wortel en knolselder en snijd daarna in blokjes.

3

Voeg toe aan de pan en laat gedurende 5 minuten meebakken. Voeg de bloem toe en roer alles goed onder mekaar.

4

Voeg de Luikse stroop toe en blus met het bier. Voeg het water, halve bouillon blokje en kruidentuiltje toe.

5

Leg 2 schelletjes peperkoek in de pot en kook voor ongeveer 60-90 minuten zonder deksel op de pot. Laat lichtjes afkoelen tot lauw.

6

Doe het stoofpotje in een kom.

7

Verwarm de oven op 200 graden. Leg het bladerdeeg over de potjes en druk de kantjes goed aan. Wrijf de bovenkant in met wat losgeklopt eigeel en zet 20 minuten in de oven tot wanneer je krokant bladerdeeg hebt. Serveer.

 

Meer stoofpotjes: Hier!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter