falafel hotdog met koolsla en granaatappel

juli 27, 2018
falafel hotdog, koolsla en granaatappel

Hotdog met falafel, koolsla en granaatappel.

Don’t be the underdog! Nou, misschien ben ik dat wel een klein beetje? Terwijl mijn medekandidaten van de Heinz Favourite Foodie contest resoluut voor vlees kozen tijdens de zoveelste challenge, koos ik voor een vegetarische alternatief. Ik ben nochtans wel een vleesliefhebber, maar mijn vriendin is gek van de falafels die ik haar soms maak tijdens het weekend. Haar favoriet? Die met broccoli. Deze dus.

Leg die falafel dan nog eens tussen een broodje, serveer met een frisse koolsla en granaatappel pitjes en je hebt heel het weekend een vrijgeleide om iets te gaan drinken met de vrienden of languit op de bank naar de Tour de France te kijken.

Over naar het receptje.

Hotdog met falafel, koolsla en granaatappel

Ingrediënten voor: 1

Ingrediënten

  • 100 gram kikkererwten
  • 75 gram broccoli
  • 50 gram amandelnoten
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 50 gram rode kool
  • 50 gram witte kool
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1/2 granaatappel
  • 1 hotdog broodje
  • Scheutje olijfolie
  • Heinz Seriously Good Mayonaise
  • Heinz Tomato Ketchup
  • Peper en zout naar smaak
  • Extra: houten barbecue prikkers

Instructies

1

Snijd een paar roosjes van de broccoli, kook ze gaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen.

2

Doe de kikkererwten, de broccoli en de amandelen samen met het ei en 3 eetlepels paneermeel in de keukenmachine en mix tot een massa. Je moet de massa kunnen kneden dus voeg indien het mengsel nog te nat is extra paneermeel toe. Kruid met peper, zout, komijn en knoflookpoeder.

3

Maak een balletje van het falafelmengsel en rol tot een worst van de gewenste grootte. Steek een houten prikker in de lengte door de worst, dat maakt het makkelijker om te bakken. Bestrooi de worst met nog een lepeltje paneermeel voor een krokant korstje.

4

Snijd een stuk van de rode kool, de witte kool en de ijsberg sla en snijd vervolgens in hele fijne reepjes.

5

snijd de granaatappel in twee, houd de helft van de granaatappel in je vlakke hand (pitjes naar beneden) en sla er met de achterkant van een lepel op zodat de pitjes er uitkomen. Doe de pitjes bij de koolsla en meng alles onder elkaar

6

Bak de falafel krokant in een scheutje olijfolie. Verwijder het stokje.  Doe alle ingrediënten in het broodje en werk af met Heinz Seriously Good Mayonaise en Heinz Tomato Ketchup.

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter