Mijn tuin is als een campingweide op Pukkelpop vol lege blikjes Cara, kapot getrokken nylonkousen, tegenaangepiste partytenten en met een nog fris (niet heus) festivalkoppeltje dat nog een laatste bisnummertje in crescendo speelt. Van rust, stilte, sereniteit is hier nauwelijks sprake. De bijen komen niet meer bij als ze de toestand van mijn bloemen zien, de merel fluit mij na terwijl ze spottend een plaatsje zoekt op de nochtans volzet verklaarde spar van de buren. Onze wanne be boom is dat bijna failliet verklaarde restaurant grenzend aan de hippe tent waar de mensen in rijen staan aan te schuiven voor een plaatsje.
Op het gras ligt een Mikado spelletje met planken afkomstig van mijn oude tuinhuis en een berg klinkers die ze bij het Rad van Fortuin ook niet verkocht krijgen. Zo idyllisch als de staycation in eigen tuin hier op Instagram soms wordt voorgesteld, zo problematisch was die van ons. Al wil dat niet zeggen dat we niet genoten hebben van een kleine picknick zo nu en dan.
Deze bagels van New York Bakery zijn overigens eens een heerlijke alternatief voor de boterham en helpen om de moed hoog te houden. Ik maakte er een heerlijke scampisalade bij. Het recept kan je hieronder vinden. Smakelijk!
Dit mag dan misschien een betaalde samenwerking met New York Bakery zijn, desondanks ben ik oprecht volledig wild van de smaak!
scampisalade
Ingrediënten
- 2 New York Bakery bagels (natuur)
- 10 scampi
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 2 x lente ui
- 1 teen look
- 1 tl citroensap
- peper en zout
- 1 dl kippenbouillon
- een paar fijngesneden tomaatjes.
Instructies
Doe de kippenbouillon in een steelpan en breng zacht aan de kook.
Leg de scampi er in en laat op een zacht vuurtje garen tot wanneer ze mooi roze kleuren. Haal ze er uit en laat afkoelen.
Pel de scampi indien nodig en snijd in fijne plakjes. Meng samen met de mayonaise, peterselie en citroensap.
Pers er een teen look bij en voeg wat fijngesneden lente ui toe.
Stop de bagel even in de broodrooster en beleg met de heerlijke salade.
Werk af met fijngesneden kerstomaatjes, peper en zout.
Geen reacties