/

Ijs van cornflakes zonder ijsmachine

augustus 15, 2021
Ijs van cornflakes

Ijs van cornflakes zonder ijsmachine

Net voor ik mijn boekentas tegen de trapleuning heb geslingerd, heb ik hem volgepropt. Twee ringmappen waarvan ik er vermoedelijk maar één nodig zal hebben, een schrift Frans met vier ezelsoren aan een kaft waar eigenlijk maar vier hoeken aan zijn en een pennenzak waarop de leukste meisjes van de klas met TIPP-EX hun naam hebben opgeschreven. Twee daarvan had ik er zelf op geschreven. Je status werd bepaald door die pennenzak. Mijn ouders zijn vertrokken naar het werk,  binnen een kwartiertje zal ik mijn dagelijkse fietssprint richting de schoolpoort moeten inzetten. Nu nog niet. Ik zap wat tussen programma’s waar ik van mijn ouders ’s avonds niet mag naar kijken, maar die voor schooltijd in herhaling te zien zijn.  Met op schoot, mijn ontbijt. Althans, het dessertje na het ontbijt. Een groot bord met gesuikerde melk er in. De overblijfselen van wat daarvoor een grote kom cornflakes was. Ik zet het bord aan mijn lippen en slurp het hele bord leeg. Boekentas op de schouders. GO!

Het recept hieronder is voor ongeveer een liter ijs.

Recept voor Melkmoment.

Ingrediënten voor: 10

Ingrediënten

  • 300 ml volle melk
  • 1 eetlepel gecondenseerde melk (of 1 el suiker)
  • 350 gram cornflakes (gesuikerd)
  • 350 ml slagroom
  • 5 eierdooiers

Instructies

1

Verwarm de volle melk op een zacht vuurtje. Laat niet koken, gewoon opwarmen.

2

Doe de dooiers van de eitjes in een keukenmachine en klop ze op samen met de gecondenseerde melk. Voeg een klein scheutje (halve pollepel) van de melk toe en klop nog 5 min op. Voeg deze massa terug bij de volle melk en roer nog eens goed door mekaar op een zacht vuurtje voor ongeveer 1 minuut.

3

Neem de zak cornflakes, doe hem open en rol er even over met een deegroller. Of sla er op zodat je kleinere stukjes hebt. Voeg stelselmatig toe aan de melk. Je zal zien dat je een dikke brij krijgt. Ga er nog even door met een mixer of doe het goedje in een blender tot je een mooie, homogene massa hebt.

4

Klopt de room op tot wanneer je de dikte van slagroom hebt. Roer onder mekaar en stort uit in een pot met deksel. Zet gedurende 3 uur in de diepvries en roer om het halfuur even alles onder mekaar om waterkristallen te vermijden. Serveer een bolletje en werk af met nog wat cornflakes.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter