Rum cola dipsaus
Mijn hoofd ziet er uit als een lieveheersbeestje dat, met het eerste ochtenddauw nog aan de pootjes, in een stopcontact gevlogen was. Rood met zwarte brandplekken en stevige pieken rechtopstaand haar. Het resultaat van een eerste, bijna fataal afgelopen experimentje in mijn zoektocht naar een niet zo alledaagse dipsaus. De hevig borrelende proefbuisjes trillen zenuwachtig wanneer ik de laatste hand leg aan mijn nieuwste uitvinding. Een felle bliksemschicht doet de nacht oplichten. Een agressieve windhoos flikkert het raam van mijn laboratorium open en in de verte zit een gepensioneerde beiaard ‘Leef’ te spelen op een plastieken orgeltje. Mijn overwinningslach doet de cockerspaniël van de buren blaffen. EUREKA! De spicy cuba libre dip!
Doritos daagde mij uit om een dip te maken met heel wat bizarre ingrediënten en dit is wat ik er van heb gemaakt. Een verrassende dipsaus met Pepsi, rum, limoen, look, tomaat en een vleugje liquid smoke. Zoet, sticky, spicy en boordevol smaak.
Wil jij ook kans maken op een leuke Dorito’s box? Post jouw zalige dip met de hashtags #forthebold #doritosdippingchallenge en @doritosbelgium kiest er het meest originele recept uit.
Check ook zeker eens deze tequila cheddar saus.
1. Doe een scheutje olijfolie in een sauspan. Bak de tomaatjes aan op een hard vuur. Kruid met peper en zot. Snijd de bol knoflook doormidden en voeg ze toe aan de tomaatjes. Als de tomaatjes gekarameliseerd zijn, voeg dan een fijngesneden chili toe. 2. Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Blus met de rum, sap van een limoen en de pepsi. Voeg ook de schil van de limoen toe. Laat een kwartiertje inkoken tot wanneer je een ingekookte saus hebt. 3. Voeg de ketchup toe samen met de liquid smoke. Kruid bij met zout. Laat afkoelen en server met de nacho cheese flavor.Ingrediënten
Instructies
Geen reacties