Onglet met Provençaalse saus

februari 6, 2022
onglet

Onglet met Provençaalse saus

Zo nu en dan wandelt er een koppel ijverige wandelaars voorbij. Ze zijn van top tot teen ingepakt in kledij van plastiek en hebben bij aanvang een beurtrol afgesproken zodat ze mekaar af en toe eens uit de wind kunnen zetten. Ik vind ze stoer in volharding. Het koppel dat stilzwijgend elke zondag 20 kilometer op de stappenteller heeft staan. Door weer en wind. Bij thuiskomst zet ze water op en haalt ze de koekentrommel uit de kast. Hij poetst de schoenen met een oude tandenborstel, hangt de regenbroeken uit in de garage om daarna samen elk apart in een goed boek te duiken. Met naast hen een muf zandkoekje en twee gebruikte theezakje opgerold rond een lepeltje.

Ik bleef vandaag binnen, dronk 4 tassen koffie te veel, at de boter crème van een overgebleven stuk verjaardagstaart, gaf de planten een week te laat water en bakte een stukje onglet. Elk zijn zondag!

Onglet, kraaibiefstuk, bavette, … what’s in a name. Het is persoonlijk één van mijn favoriete stukjes. Boordevol smaak, maar je bakt het best niet te lang! Mooi saignant en dan is het echt genieten!

Dit is een samenwerking met Elvea

Toch een ander sausje? Check deze hier!

Ingrediënten voor: 2-4
Cooking Time: 45

Ingrediënten

  • 2 X onglet
  • 1 rode ui
  • 2 tenen look
  • 1 zoete rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 takjes tijm
  • 1 el paprika poeder
  • 2 tl suiker
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 blik Elvea Cubetti (basilicum)
  • 100 ml water
  • 2 tl balsamico azijn (rood)
  • olijfolie
  • 400 g zachtkokende aardappelen
  • 1 el boter

Instructies

1

Snijd de ui en paprika in fijne brunoise (blokjes). Doe de olijfolie in de pan. Dat mag redelijk veel zijn. Laat op en zacht vuurtje bakken. Voeg de tijm toe. Voeg na 10 minuten de suiker en paprika poeder toe. Blus 2 minuten later met balsamico en voeg de tomatenblokjes toe samen et het water. Laat 20 minuutje pruttelen op een zacht vuurtje.

2

Kook gezouten aardappelen gaar. Giet af en laat even uitdampen. Bak daarna krokant in een flinke scheut olijfolie. Kruid de aardappel wedges met peper en zout

3

Dep het vlees mooi droog. Kruid met peper en zout. Bak ongeveer 1 minuut aan beide kanten en voeg op het einde een klont boter toe voor de smaak. Laat een half minuutje rusten en snijd in fijne plakjes.

4

Serveer de onglet met de aardappelwedges en de saus.

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter