Kipballetjes met spliterwten, spinazie, krokante kikkererwten en fetadressing

april 10, 2017

Dit heb je nodig (2 pers.):

  • 400 gram kippengehakt
  • kippenkruiden
  • ras el hanout
  • kikkererwten
  • 1 doosje spliterwten (linzen kan ook)
  • 2 rode uien
  • lookpoeder
  • yoghurt
  • feta
  • 1 citroen
  • jonge spinazie blaadjes
  • olijfolie
  • 2 sjalotten
  • kippenbouillon
  • paneermeel
  • koriander

Zo ga je te werk:

  1. zet een pot met water op het vuur en doe er een bouillonblokje bij
  2. verwarm de oven voor op 180 graden
  3. doe de paneermeel bij het kippengehakt en kruidt het gehakt met peper, zout en eventueel wat verse kruiden. Rol er gelijke balletjes van en laat ze in de bouillon glijden. Als ze boven drijven zijn ze klaar. kruid ze met de kippenkruiden en korst ze nog even aan in wat olijfolie of boter.
  4. giet je kikkererwten af  en spoel ze onder koud water. Droog ze in een keukenhanddoek. Leg ze op een vel bakpapier en overgiet met wat olijfolie. Kruid met de ras el hanout en zout. Bak 50 minuten tot ze krokant zijn.
  5. snijd de ajuin in vier delen en haal de rokken van mekaar. Klinkt kinky, niet? :p Stoom ze gaar (eventueel in het water van de gehaktballetjes), giet ze af en bak ze in een droge (dus zonder vetstof) pan. Laat ze lichtjes zwart worden, zo krijg je een lekkere gerookte smaak.
  6. kook de spliterwten 10 minuten in gezouten water. Giet ze af, spoel ze onder koud water. Zet een pannetje op het vuur en fruit daarin de fijngesnipperde sjalotten. Laat de spliterwten nog even meebakken, kruid met peper en zout en blus met citroensap
  7. was de spinazie en de witloof. Snijd de witloof in smalle reepjes.
  8. voor de dressing: doe een pakje feta samen met 4 eetlepels yoghurt, een klein beetje water, wat citroensap en olijfolie in een blender. Kruid met peper, zout en lookpoeder. Serveer koud.
  9. serveer de spliterwten en de kippengehaktballetjes warm en dresseer met de groenten. Werk af met wat koriander, een scheutje olijfolie, de krokante kikkererwten en natuurlijk onze heerlijke feta dressing! De max!

Smakelijk!

Volgen jullie mij trouwens al op Facebook? Natuurlijk wel!

Of een ander recept?

13 Reacties

  • Reply
    Beau Bewust
    mei 8, 2017 at 07:40

    Klinkt echt top en het ziet er heerlijk uit! Dit recept sla ik op 🙂

  • Reply
    Chantal
    mei 8, 2017 at 07:54

    O wauw, dit ziet er heel leuker uit! Dit is echt een recept wat ik graag zou willen proberen. Xxx

  • Reply
    Irina
    mei 8, 2017 at 08:14

    Het ziet er heel lekker uit! Vooral die fetadressing klinkt interessant: ik ben gek op feta!

  • Reply
    Xenia
    mei 8, 2017 at 08:42

    Ziet er lekker uit en klinkt ook lekker! De feta vind ik persoonlijk iets minder..

    • Reply
      Jelle Beeckman
      mei 8, 2017 at 08:45

      Hehe, ieder zijn smaak natuurlijk hé. Is ook gemakkelijk te vervangen door een soort yoghurt dressing hé als je niet direct fan bent van feta 🙂

  • Reply
    Johanne
    mei 8, 2017 at 10:45

    Er zit niets in in dit recept wat ik niet lekker vind ;-). De fetadressing klinkt ook fantastisch.

  • Reply
    Maris
    mei 8, 2017 at 10:52

    Lekker! Ik ben gek op kipballetjes

  • Reply
    Lotte
    mei 8, 2017 at 18:01

    Ik ben normaal best een ramp als het op avond eten aankomt. Niet omdat ik niet kan koken want dat kan ik best, maar de inspiratie is altijd ver te zoeken. Er zit in dit recept niks wat ik niet lust en ik denk zelfs dat mijn mini meneertje alles lust. Ik ga hem opslaan en binnenkort is uit proberen!

    • Reply
      Jelle Beeckman
      mei 8, 2017 at 18:02

      Hej Lotte, bedankt voor je leuke reactie! Het is zeker de moeite om eens te proberen en vooral ook super gezond voor u mini meneertje 😉 Laat eens weten of hij het lekker vond hé:)

  • Reply
    Chantal
    mei 8, 2017 at 19:58

    Prachtige foto bij deze blog! Ik ben echt dol op kikkererwten. Deze combi wil ik binnenkort uittesten.

    • Reply
      Jelle Beeckman
      mei 8, 2017 at 20:58

      Dankje Chantal! Laat eens weten wat je er van vond hé 🙂

    Laat een reactie achter