/

Chocolademousse van witte chocolade met peer en koekjes

februari 8, 2021
Chocomousse
-Chocolademousse van witte chocolade met peer en koekjes-
“Psst, kom eens”. Plots staan er drie jongens rond mij. Ik heb net mij blauwe Oxford in de fietsenstalling gezet en de rekkers van mijn bagagedrager losgemaakt. “Ken je deze al?” De jongen voor mij herken ik van tijdens de lessen LO. Hij wordt altijd net voor mij gekozen bij minivoetbal. Hij opent de binnenkant van zijn jeans jacket net genoeg om te kunnen zien wat er in zit en net niet genoeg om verdacht over te komen. “t Is een peer, toch?” “ Klopt, deze is echt de shit man. Volle bak vitaminen en shit. Keertje proberen? “
“Neen, merci. Ik heb al een appel.” “Fuck, appels. Alle coole gasten zitten aan de peren, man. Dingske, die kleine dikken uit WW5. Vollebak aan de Conference.” “Niet eens een stukje proberen? De eerste is op mijn kosten” Terwijl ik subtiel het sleuteltje uit mijn hoefijzerslot haal, wordt de peer vrolijk doorgegeven aan de rest van de bende. Tot hij uiteindelijk bij mij komt. Hun ogen staan fel gekleurd en hun huid ziet er overdreven gezond uit, typisch fruitgebruikers. Ik sta met mijn veel te grote Globe’s aan de grond genageld. “Kom jong, gewoon één keer bijten”. Ik hap naar adem, sluit mijn ogen tot ik nog enkel mijn tanden door de fruitgroene schil hoor gaan. – Peerpressure -🍐
Mousse van witte chocolade, peer en koekjescrumble.🍐🍐
Recept in samenwerking met Bru, het parelende water.

Ingrediënten

  • - ½ peer
  • - 2 boterkoekjes naar keuze (vb: Jules Destrooper)
  • - 200 g witte chocolade
  • - 200 ml slagroom (+ 30% V.G.)
  • - 1 vel gelatine
  • - 3 eiwitten

Instructies

1

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom samen met 50 ml room. Smelt in de magnetron of au bain-marie.

2

Week de gelatine in koud water. Voeg het vel gelatine toe aan de gesmolten chocolade en zet apart. Laten afkoelen. Klop het eiwit stijf.

3

Voeg het eiwit toe aan de chocolade.

4

Klop de rest van de room op. Voeg toe aan de chocolade en giet het resultaat in kleine glazen. Laat een paar uur in de koelkast staan.

5

Hak de koekjes fijn. Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Schik in de glazen en serveer.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter