/

Knolseldersoepje met appel, geitenkaas en okkernoot

december 22, 2018
knolselder

‘Soepje van knolselder met appel en geitenkaas’

Wat denken jullie, gooien we nog even een soepje op het net alvorens ons volledig onder te dompelen in de feestperiode?

Vanaf maandag wordt het weer cava drinken geblazen, te veel zakken chips open trekken en avonden met te weinig slaap. Heerlijk vind ik het en zeker nu we dit jaar voor het eerst met zen drietjes vieren.  Wat een bijzonder jaar is het toch geweest op zo veel verschillende domeinen en ik ben erg benieuwd naar wat 2019 allemaal in petto zal hebben. Maar, daar moeten we nog een grote week op wachten. In tussentijd sluit ik 2018 rustig af met hoe ik datzelfde jaar ook begonnen ben. Met het posten van receptjes.

Vandaag vul ik jullie magen met een heel erg makkelijk en terwijl heel feestelijk soepje van knolselder.  Een vreemde combinatie? Misschien! Lekker? Zeer zeker!

Probeer ook zeker eens de mais en aardappelsoep van op de website. Het recept staat hier.

Knolseldersoepje met appel,geitenkaas en okkernoot

Ingrediënten voor: 4

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 knolselder
  • 2 appels
  • Bieslook
  • Kippenbouillon
  • Room of Melk
  • Peper en zout
  • Vaste geitenkaas
  • Hand vol okkernoten

Instructies

1

Fruit de ajuin aan in een kookpot

2

Snijd de knolselder in blokjes (eerst de schil verwijderen uiteraard) en doe hetzelfde met de appel.

3

Stoof mee en giet er kippenbouillon bij tot alles onder staat. Laat een halfuurtje pruttelen.

4

Mix de soep en doe er nog een glas melk of room bij naargelang de dikte van de soep.

5

Kruid met peper en zout.

6

Hak de noten fijn.

7

Snijd de bieslook fijn.

8

Snijd de appel in plakjes en dan in staafjes.

9

Giet de soep uit, werk af met de appel, noot, bieslook en een plakje geitenkaas.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter