-Limoen churros met Heinz seriously good mayonaise en chili-chocolade-
Vingerafdrukken soezenbeslag op de keukenkasten, limoenzeste aan de onderkant van mijn voetzolen, suiker over het volledige werkblad verspreid en gestolde chocolade aan mijn vingers. De derde challenge van Heinz was er ééntje volledig uit mijn comfort zone. Goed, ik heb hier wel al eens een dessertje gepost, maar de wereld van de patisserie jaagt mij toch nog steeds wat schrik aan.
Toen ik afgelopen week de opdracht kreeg om een dessert te ontwikkelen met Heinz mayonaise stond het angstzweet dan ook op mijn voorhoofd. Die challenge is er trouwens één van de vele die ik aanga om uiteindelijk Heinz favourite foodie te worden. En die titel moet je verdienen, zo blijkt.
Dat angstzweet was overigens, achteraf gezien, nergens voor nodig. Want op zich is het helemaal niet zo onlogisch om mayonaise en desserts te combineren als je weet dat de hoofdbestandsdelen van mayonaise ei en olie zijn. En laat dat nu net ook het geval zijn bij deze churros. Even waande ik mij terug in Malaga, waar ik niet zo heel lang geleden nog met een puntzak op de schoot met gespleten ogen naar de ondergaande zon zat te loeren, de hand van mijn vriendin stevig in de mijne geworsteld. Niet omdat ze mij graag ziet, gewoon omdat ik anders te gulzig ben.
De limoen zeste zorgt trouwens voor een leuke frisse toets en de chocolade dipsaus met chili zorgt dan weer voor een beetje extra pit. Chocolade en chili gaan dan ook onwijs goed samen, vind ik.
Check hier even de andere desserts op deze blog.
Limoen churros met Heinz seriously good mayonaise en chili-chocoladedip
Ingrediënten
- 2 dl water
- 100ml maisolie
- 200g bloem
- 100ml Heinz [Seriously] Good Mayonaise
- snufje zout
- sap van een halve limoen
- 125g suiker
- 2 limoenen, schil geraspt
- 1 rode chili peper, fijngesneden
- snufje zout
- klontje boter
- 100g pure chocolade
- 50ml room
- Zo ga je te werk:
Instructies
Snijd een chili peper heel fijn.
Zet een pan op het vuur met water en zet daarop een grote kom. Doe daarin de chili peper, de room en de chocolade.
Smelt de chocolade au bain marie.
Werk af met een klein snuifje zout.
Doe het water samen met het sap van een halve limoen, de suiker, een snuifje zout en de olijfolie in een steelpan en breng tot het kookpunt.
Haal van het vuur en doe er de bloem bij. Roer met een houten lepel tot je bijna een bal deeg krijgt en doe er daarna de Heinz seriously good mayonaise bij. Blijf roeren tot je een dikke massa krijgt. Laat even afkoelen en giet vervolgens in een spuitzak met een gekartelde mond.
Zet de frietketel op 180 graden of doe voldoende olie in een diepe pan.
Leg een velletje bakpapier op een schaal en spuit daar je kleine churros op. Schep ze voorzichtig op een spatel en laat ze zakken in de olie.
Bak de churros voor 3 a 4 minuten tot wanneer ze goudbruin en krokant zijn.
Laat ze heel even uitlekken en bestrooi vervolgens me de limoen suiker.
Geen reacties