Maak er een sprankelende zomer van met BRU water!

juni 4, 2019
Bru water

Maak er een sprankelende zomer van met BRU water!

We hebben de laatste maand heel wat geflirt, de zomer en ik. Aantrekken en afstoten, fel uit de hoek komen en dan weer plots in het niets verdwijnen. De zonnebril met een smerig laagje zonnecrème daarop mag na een paar zalige dagen weer stof vangen in de kast en de barbecue balanceert tussen roken en roesten.  Hoe onzeker het weer in België, hoe zeker ik ben dat drinken en eten weer centraal zullen staan deze zomer. Zon of geen zon.

Voor lekkere gerechtjes, komen er al heel wat mensen piepen op deze website, maar wat met drinken? Mijn liefde voor een glaasje wijn of fris biertje heb ik nooit onder loungezetels en zachte voetbankjes gestoken, maar om dehydratatie tegen te gaan, staat er uiteraard altijd een grote fles water op de tafel. Mijn redding tegen de hoofdpijn en in het slechtste geval tegen een potentiele kater.

Zij die deze blog geregeld lezen en mij misschien al eens ontmoet hebben als cateraar, weten dat ik met onze foodtruck altijd kies voor Belgische producten. Het is iets waar ik het laatste jaar meer en meer belang aan ben beginnen hechten en waar ik echt op probeer te letten. Die bewustwording geldt niet alleen maar op de oorsprong van de aardbeien of aardappelen in de rekken, maar ook over die fles water op tafel.

Wist jij bijvoorbeeld dat Bru natuurlijk parelend ontspringt in De Ardennen? Ik niet. Is dat iets wat ik had moeten weten uit de lessen WO vroeger op de lagere school? Misschien wel. De bron ligt notabene in een beschermd groengebied nabij het Ardense dorpje Stoumont en dat is waar ik bijna jaarlijks mijn toevlucht zoek voor een sprankelend familieweekendje.

Maar dus, dat water komt licht bruisend uit de grond? Hoe kan dat nu?! Maak je geen zorgen, ik ga jullie de volledig technische uitleg besparen. Eigenlijk komt het er op neer dat de natuurlijke parels ontstaan door langdurig contact met unieke carbonaatrotsen in de ondergrond. Dus wanneer het water aan de bron ontspringt, is het al licht bruisend zonder dat er nog iets moet  toegevoegd worden. Fascinerend en wat ik vooral belangrijk vind, is dat de smaak van het water vrij neutraal is. Zo hoef ik, zoals je bij wijn soms hebt,  er niet mee in te zitten dat ik één van mijn gerechten volledig om zeep help door een foute drank-eten combinatie

Zo beste kijker en lezertjes, zo hebben zij die net als ik vroeger ook niet zo oplettend in de klas zaten toch weer wat bijgeleerd. Ja, er is een overaanbod in de winkel, maar net daarom dat het belangrijk is om stil te staan bij waar onze aankopen vandaan komen en te gaan voor op en top Belgisch.

Potverdekke it’s great to be a Belgian! Santé!

 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter