/

Meatballs in Madeirasaus

oktober 2, 2018
Meatballs

-Meatballs in Madeirasaus-

Als een onverwachtse slag met vlakke hand in het gezicht, zo kwam tante herfst hier aanzetten. Waar ik dit weekend nog gezellig een vleesje op de barbecue legde, zit ik hier nu snot verkouden, met twee fleece dekentjes en een baby dat als kersenpittenkussen dient, aan de chauffage gekluisterd. Ik zeg het je mijn neus zit op dit moment dichter dan de E40 naar Oostende.

Dus wat zetten we dan op de menu? Meatballs! Logisch want gehakt heeft een heel groot comfort food gehalte en door met mijn hoofd boven de pot te hangen, is mijn neus weer volledig open om al dat lekkers te kunnen ruiken. Dat licht gevoel in mijn hoofd van die verdampte alcohol neem ik er met plezier bij.

Serveer deze heerlijke gehaktballetjes met puree, rijst, pasta of gewoon met een stukje brood. Doe eens zot!

Liever wat anders? Probeer dan deze gehaktballetjes met cognacsaus eens.

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 200 gram varkensgehakt
  • 1 sjalotje
  • verse basilicum
  • een handje groene olijven
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 zoete paprika
  • 2 tenen look
  • tomatenpuree 40g
  • 250 ml room
  • 20 cl Madeira
  • Verse peterselie
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 2 laurier bladen
  • tabasco
  • 1/2 vlees bouillon blokje
  • 100 ml water

Instructies

1

Snijd een sjalotje fijn samen met een handvol blaadjes basilicum en peterselie. Als dit alles is fijngesneden doe het dan bij het gehakt en meng goed.

2

Maak bolletjes van het gehakt.

3

Snijd de ui, wortel en selder, zoete paprika (al dan niet geschild) in heel kleine blokjes.

4

Bak de balletjes aan in een klont boter zodat ze een mooi korstje hebben. Doe de fijngesneden groenten en look erbij en laat mee stoven. Doe de paprika (gewoon en gerookt), laurier en peper en zout er bij.

5

Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat even meebakken.

6

Blus met Madeira en laat inkoken tot de alcohol is verdwenen.

7

Doe het water en het blokje bouillon er bij en blus met de room. Laat de saus indikken op een zacht vuurtje.

8

Werk af met een paar druppels tabasco naar wens en met groene olijven.

9

Serveer met pasta, rijst, brood of puree.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter