Mediterraanse groenteschotel met zoete aardappel

maart 29, 2020
Groenteschotel met mozzarella

-Mediterraanse groenteschotel met zoete aardappel en mozzarella-

Scharten om de eindjes aan elkaar te knopen. Beter kan ik mijn keuken op dit moment niet beschrijven. Dan heb ik het niet zozeer over het financiële katertje dat deze coronacrisis met zich meebrengt. Natuurlijk is het wegvallen van heel wat cateringopdrachten een serieuze streep door de rekening, maar ik heb gelukkig ook nog gewoon een andere job om op terug te vallen. Te weten dat ik er vorige maand nog echt over twijfelde om volop voor dit avontuur te gaan. Klagen ga je mij dus niet horen doen. Dat zou onrespectvol zijn tegenover zij die wel full-time zelfstandig zijn en zij die na deze hele crisis een groot gat te dichten hebben. Neen, het is zonde, maar ik weiger het slachtoffer uit te hangen.

Maar goed, waar ik eigenlijk op doelde, is dat de koelkast op het einde van de week niet zo heel veel meer te bieden heeft. Dat zit zo. Normaal gezien geniet ik er van om naar de winkel te gaan. Het is mijn momentje, ik loop op mijn gemak door de rayon en bedenk ter plekke wat ik zoal allemaal kan klaarmaken. Nu is dat anders. De tijd is beperkt, de wachtrijen zo nu en dan te lang en ook de vriendelijkheid in de winkels is verdwenen. Niet per se bij het personeel, ik zou het nog verstaan moest dat zou zijn, maar vooral bij de klanten. Dus doen we het als volgt. We gaan 1 keer naar de winkel op maandag en nemen gewoon wat groentjes mee en daarna rij ik naar de slager om vlees.  Zonder plan, we zien wel wat we er mee doen.

Op het einde van de week zijn de mogelijkheden dus schaarser, maar de oplossingen niet per se minder zalig lekker. In tegendeel. Laat mij maar scharten, gisteren vormden de eindjes een prachtige knoop. Wat een heerlijke groenteschotel!

Ingrediënten voor: 2-3

Ingrediënten

 • 1 zoete aardappel
 • 1 zoete paprika
 • 1 aubergine
 • 1 theelepel lookpoeder (of 1 teen)
 • peper en zout
 • 1/2 chili
 • 250 gram mozzarellabolletjes (mag ook groot)
 • 2 tomaten
 • Passata 500 g
 • Snuifje suiker
 • Olijfolie
 • Optioneel: courgette, olijfjes, ansjovis, basilicum,...

Instructies

1

Zet de oven op 250 graden.

2

Leg de paprika helemaal vanboven in de oven en laat die verbranden. Zorg dat alle kanten van de paprika verbrand zijn. Haal uit de oven en stop in een zakje (bvb Ikea zakje) of in een doosje met deksel. Laat even staan. Daarna kan je de paprika makkelijk schillen en is de paprika gaar.

3

Snijd de aubergine in fijne plakjes. Bestrooi met zout en laat 15 min staan. Dep af met keukenrol. Zet de grillpan op het vuur, grill de aubergineplakjes met een beetje olijfolie.

4

Snijd de zoete aardappel in dunne schijfjes. Doe ook daar een beetje olijfolie op en grill kort. De aardappel moet nog niet gaar zijn.

5

Neem een ovenschaal. Bedek de ovenschaal met wat passata. Strooi er een beetje suiker over. Leg daarop de zoete aardappel. Kruid met peper en zout. Leg daarop een paar mozzarellabolletjes.

6

Ga verder met de aubergine, kruid met oregano, doe paprika er bij en werk af met schijfjes tomaat.

7

Werk de ovenschotel af met een scheutje olijfolie, lookkruiden, peper, zout, fijngesneden chili en de rest van de mozzarella.

8

Stop 30 minuten in een oven van 180 graden.

Meer inspiratie op mijn Instagram kanaal. Klik hier.

Meer ovenschotels? Klik hier.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter