WINACTIE + kort en bondig: mijn eerste kookboek.

januari 9, 2020

Info: mijn allereerste kookboek

Inleiding

Is het niet zot dat de mensen tegenwoordig, ondanks alle verplichtingen, verwachtingen en druk, nog zelf achter de kookpotten staan? Echt, ik vind van wel. En dat terwijl er om elke hoek de verleiding van een sneller maar vaak ook ongezonder alternatief schuilt. Of je nu vegetarisch, veganistisch of vleeseter bent.  Zweert bij de keuken van Jeroen, Sofie, Sandra, Loic, Pascal of The Messy Chef, mij maakt het allemaal niet uit. Los van alle discussies en oordelen over wat er “beter”  is voor jezelf of het milieu, het feit dat jij voor jezelf, je gezin of wie dan ook eten maakt, dat vind ik top!

Of je nu een simpel familie gerechtje  voor me klaarmaakt wanneer ik op bezoek kom of kreeft met een blanke botersaus, sobanoedels en edamame boontjes, het doet er voor mij echt niet toe.  Het feit dat iemand de moeite doet om een extra stoel voor mij onder de tafel te schuiven, dat vind ik fantastisch. Meer nog, geef mij die grootmoeders klassieker maar. Ik heb liever dat je mee aan tafel zit en ik wil ook graag horen hoe het komt dat dat net haar klassieker was.  Eten is voor mij eerst en vooral een middel om samen te zijn en aan elk gerecht zit een gevoel, gemoed, herinnering en verhaal verbonden. Soms kleintjes en soms grote, maar elk gerecht heeft zijn verhaal en kan het begin zijn van een nieuw.

De laatste jaren is er heel veel gepraat, gepleit, gediscussieerd en opgezocht over wat er ons op bord lag en wat er op ons bord zou moeten liggen. Ook ik ben meegegaan met die hypes en trends. Ik heb er over gelezen, heb ze beluisterd, geproefd, gewikt en gewogen om uiteindelijk vandaag tot de conclusie te komen ‘dat ik het ook allemaal niet zo goed meer weet’.  Echt, eerlijk. Ik weet het met de tijd ook niet meer wat we nu nog wel mogen en wat niet. Meer nog, ik zie ook heel veel andere mensen twijfelen. Al die verschillende invalshoeken, keukenrobots die net je afwas niet doen, exotische invloeden en mensen die zeggen wat we wel of niet gezond is. Het zorgt ergens voor een verlies van vertrouwen en meer stress in de keuken. En dat zou niet mogen, we moeten al zo veel tegenwoordig.

Dus heb ik aan mijzelf de vraag gesteld, kunnen we niet gewoon normaal doen en terug genieten van het koken? Samen, zonder stress en ontspannen de keuken induiken. Ook en zelf tijdens een drukke werkweek. Kunnen we niet gewoon een beetje van alle walletjes eten en daar zelf een evenwicht in zoeken? Dat moet toch lukken!

Wat wordt het?

Een kookboek met gewone, normale recepten.  Makkelijke, stressbestendige gerechten die abnormaal lekker zijn, gemaakt met ingrediënten die je gewoon kan vinden in de winkel op de terugweg van je werk. Het wordt allesbehalve een boek waarbij je het gevoel krijgt dat je het bijna moet kaften omdat het zo schools is. Integendeel. Het wordt een boek dat leuk is om te lezen, waar nostalgie, herkenbaarheid en humor centraal staan door de verhalen die ik bij de recepten schrijf.  Want naast jullie inspireren, wil ik het liefst van al een glimlach op je gezicht toveren nog voor je aan tafel zit.

Verwachtte datum?

Mei 2020

Uitgeverij?

borgerhoff & lamberigts

Meer info?

Ik vertel natuurlijk nog niet alles, maar wil je graag meer weten over mijn visie op koken en wie ik ben? Check dan zeker even de podcast die ik onlangs opnam samen met Kobe. Je kan hem HIER bekijken en beluisteren.

 


Winactie!

Ik geef jou graag de kans om in mijn kookboek te staan!  Ja, echt!  Zoals ik hierboven al vertelde, wordt mijn boek een verzameling super lekkere gerechtjes die naast dat ze makkelijk en snel klaar zijn ook een vleugje nostalgie en een verhaal bevatten. Dus ga ik graag ook eens bij jullie luisteren.

Welk gerecht is een vaste waarde in jouw keuken omdat het niet moeilijk en toch super lekker is? Aan welk gerecht heb jij een mooie herinnering en komt zonder stress op de tafel?  Waar kan jij je gezin, vriend, etc… enorm mee plezieren tijdens een drukke werkweek en is jouw back-up  gerecht wanneer het even echt snel moet gaan.

Wat moet je doen?

Stuur  jouw receptje/ gerechtje door naar info@themessychef.be

Je hoeft heus geen foto te maken of veel moeite te doen, maar ik hoor ook graag jouw verhaal en waarom dat gerecht echt in mijn boek moet komen.

Wat kan je winnen?

  1. Jouw gerecht wordt door mij en de uitgeverij gestyled en op foto gezet +  krijgt een mooie plaats tussen alle andere gerechten in het boek ( 2 pagina’s).
  2.  Naast je naam, schrijf ik ook graag jouw verhaal, gevoel of beleving bij dat gerecht neer en dat op geheel eigen wijze. Ik bel je of ontmoet je achteraf, na het kiezen van de winnaar, graag even voor een babbeltje om dat zo goed mogelijk te kunnen vatten. Zo gaat jouw gerechtje of verhaal nooit verloren.
  3. Je krijgt als één van de eersten een gesigneerd exemplaar in de bus!

Termijn?

Deelnemen kan tot en met zondag 26/01

Hoe kies ik de winnaar?

Het gerecht dat mij het meeste doet wegdromen, kwijlen of  kan ontroeren en waarvan ik vind dat iedereen het eens zou moeten kunnen proeven, wint!

 

SUCCES!

 

Volg mij op Instagram voor een blik achter de schermen.

 

 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter