/

Mowi pure zalm uit de oven met knolselder en frisse dressing

oktober 19, 2021
Mowi Pure
Ik heb een te comfortabele jogging aan die nooit gebruikt wordt om te joggen. Mijn dochter heeft alle balletjes uit haar ballen bad vrijgelaten om ze daarna één voor één terug te gooien. Het is de reden waarom ik ze nooit meeneem naar de gekende Zweedse meubelwinkel. Dat en het feit dat ze graag verstoppertje speelt in kasten. Er zijn daar nogal wat kasten, weet je. Het kind heeft weinig geduld, maar wel een goeie worp. Dat moet ik ze geven. Ik zit bij haar op de grond. Er valt een sliert kwijl van zoonnlief op mijn broek en ik denk verdorie, dan moet ik toch straks even een andere broek aantrekken om naar het broodautomaat te stappen. En dan klinkt de ovenwekker om te zeggen dat het eten klaar is. Zo simpel kan het leven zijn. De wekker had gelijk. Dat heeft-ie meestal. Behalve als ik moet opstaan. Al krijgt dit gerecht met MOWI PURE Baron mij wel wakker eigenlijk.
Zoals jullie ondertussen weten, kook ik graag met kwalitatieve producten. De eigen productie van MOWI PURE is uniek en de zalm wordt gekweekt met respect voor de oceanen. Een gezonde keuze op het menu en vooral gewoon erg lekker.😋
Meer info over Mowi Pure, kan je hier vinden.
Ingrediënten voor: 2
Prep Time: 10 Cooking Time: 20

Ingrediënten

  • • 2 MOWI PURE Baron zalmhaasjes (2 x ± 220g)
  • • 300 gram knolselder
  • • 1 rode ui
  • • 2 eetlepels boter
  • • 1 teen look
  • • Snuf je zout en peper
  • • 1 tl venkelzaad
  • • 3 eetlepels zure room
  • • 4 eetlepels water
  • • 1 eetlepel olijfolie
  • • 1 handje amandelnoten
  • • Paar takjes bieslook

Instructies

1

• Verwarm de oven op 200 graden.

2

• Snijd de knolselder in blokjes. Kook ze 2 minuten voor in kokend, gezouten water en giet af.

3

• Doe ze in een ovenschaal samen met een teen fijngesneden/geperste look en 1 fijngesneden rode ui. Kruid de MOWI PURE Baron zalmhaasjes met peper en zout en leg ze op de knolselder. Leg een klontje boter op elk van de MOWI PURE Baron zalmhaasjes.

4

• Voeg het venkelzaad toe en plaats de ovenschaal 16 minuten in het midden van de boven.

5

• Meng de zure room met het water, olijfolie en fijngesneden bieslook.

6

• Werk de ovenschotel af met de dressing en de fijngehakte amandelnoten.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter