Mysterybox: iets met aubergine, geitenkaas en granaatappel

mei 4, 2017

Een mals kippetje, wat sappige gamba’s, een lekker stukje lamsvlees, daar had ik op gehoopt. Helaas. Beneden in de kelder, verstopt onder een tiental winkeltassen (vermoedelijk een subtiele hint dat die nu wel echt eens weg mogen), staat mijn allereerste opdracht. Hieronder kan je het resultaat vinden.

Dat ik iets met de geitenkaas ging maken, dat stond vrij snel vast. Het eerste idee dat in mij opkwam, was om er een heerlijke, romige crème van te maken. Helaas, de kaas bleek net wat te hard te zijn dus echt romig kreeg ik die niet.

Ach, ik ben deze uitdaging niet begonnen om jullie te doen geloven dat mijn ideeën altijd lukken. Integendeel, de eerste testfase had veel weg van een heerlijke kom rijstpap die in het rusthuis door de blender gedraaid was ten behoeve van de gebitloze senioren. Het idee om dat te redden door er de granaatappel pitjes door te roeren, deed het er alleen maar uitzien alsof er in de keuken van datzelfde rusthuis per ongeluk ook een Smurf in beland was. Paars, niet meteen het meest appetijtelijke kleur. #fail

Soit, ik blijf er van overtuigd dat dezelfde combinatie met een zachte geitenkaas wel smurftastisch (mijn klasgenoten in de lagere school hadden destijds platgelegen met dergelijke moppen) zou smaken. Hoe dan ook, ik had gelukkig nog over en dus heb ik het volgende gerechtje gemaakt. De wrange smaak der mislukking werd direct weggespoeld door deze heerlijke combinatie. Overigens mijn aller eerste keer dat ik flatbread gemaakt heb! En zeker niet de laatste keer.

Wat zouden jullie gemaakt hebben?

Gelakte aubergine met geitenkaas, yoghurt vinaigrette, geroosterde pompoenpitten, granaatappel en vers flatbread

aubergine met granaatappel, geitenkaas en yoghurt

 

Dit heb je nodig (2 personen):

 • 1 aubergine
 • granaatappel pitjes
 • geitenkaas
 • pompoenpitjes
 • yoghurt
 • verse, jonge basilicum
 • 1 tl suiker
 • 300 gram zelfrijzende bloem
 • scheutje olijfolie

Zo ga je te werk:

 1. Snijd de aubergine in twee en kerf er ruitjes in. Kruid met peper, zout en wat knoflookkruiden. Doe wat takjes basilicum in de inkepingen, pers er wat granaatappel pitjes over en werk af met een klein snuifje suiker. Die laatste twee zorgen voor een heerlijk zoet korstje. Zet ze gedurende drie kwartier (tot ze zacht zijn) in een oven van 180 graden.
 2. Flatbread is heel makkelijk te maken. Meng 300 gram zelfrijzende bloem met 200 gram yoghurt. Kruid met peper en zout en voeg ook wat van de basilicum blaadjes toe. Kneed tot een mooie bol, doe er nog een theelepel olijfolie bij en verdeel de bol daarna in kleinere stukken. Rol elk stuk tot een flinter dunne pannenkoek en bak krokant in een pan. Je hoeft daarvoor geen vetstof te gebruiken, maar je maakt ze best wel klaar in een anti kleef pan.
 3. Meng 3 eetlepels yoghurt met een eetlepel olijfolie. Kruid met peper, zout en wat knoflookpoeder. Ik deed er ook nog wat komijn bij uit de doos met basis ingrediënten, die ik altijd mag gebruiken.
 4. Doe de pompoenpitten in een pan en bak ze kort aan.
 5. Werk af met verse kruiden,stukjes geitenkaas en de granaatappel pitjes.

Smakelijk!

En? Wat hadden jullie aangevangen met deze ingrediënten? Ik hoor het graag!

Volg mij op Instagram en zie zo live de paniek in de ogen van de chef, de totale chaos in de keuken en wie weet zelf een afgesneden vingerkootje.

 

 

Of een ander recept?

15 Reacties

 • Reply
  Eline
  mei 5, 2017 at 10:22

  Flatbread kon ik zelf niet maken, maar ik vind het zelf best gezellig met een lekkere dip als hapje.
  Je gerecht klinkt erg lekker! Als ik zelf de ingrediënten zou gekregen hebben, zou ik er een variant op gemaakt hebben. Ik vul graag puntpaprika’s op 😉

  • Reply
   jelle
   mei 5, 2017 at 10:24

   Hehe ja paprika opvullen is ook wel een hobby van me. Goed idee :p

 • Reply
  Kim
  mei 5, 2017 at 10:28

  Oehhh dat ziet er onwijs lekker uit! Ik zou de geitenkaas vervangen hebben door iets anders. Geitenkaas is niet zo mijn ding haha

  • Reply
   Jelle Beeckman
   mei 7, 2017 at 09:33

   Hehe daar ben je duidelijk niet alleen in 🙂 Maar vervangen kan gemakkelijk hoor. Ook gewoon lekker bij een stukje vlees!

 • Reply
  MoniqueMichelle
  mei 5, 2017 at 10:45

  Ik lust die 3 ingrediënten niet, maar het ziet er wel heel mooi uit op het bordje. Eetsmakelijk

 • Reply
  Beau Bewust
  mei 5, 2017 at 10:54

  Wat ziet dat er lekker uit zeg. Heerlijk!

 • Reply
  Hillybillybeauty
  mei 5, 2017 at 13:23

  Het ziet er zalig uit! Ik ben echt een slechte kok, ik laat liever voor mij koken 😉

 • Reply
  Marloes
  mei 6, 2017 at 08:31

  Jammer dat het eerst niet lukte met de geitenkaas, maar dit ziet er superlekker uit!

  • Reply
   Jelle Beeckman
   mei 7, 2017 at 09:31

   Kan gebeuren hé marloes 🙂 Merci voor je reactie 🙂

 • Reply
  Elles
  mei 6, 2017 at 11:24

  Oehh, dat ziet er verschrikkelijk lekker uit zeg! Krijg er honger van!
  Liefs,
  Elles

  • Reply
   Jelle Beeckman
   mei 7, 2017 at 09:31

   Dankje Elles! Ik kan je alvast verklappen dat ie ook echt lekker is 😉

 • Reply
  Laura | It's a Food Life
  mei 7, 2017 at 11:30

  Dit ziet er heerlijk uit en wat een mooie foto’s!

 • Laat een reactie achter