Pastaschotel met aubergine, spinazie en ricotta

oktober 16, 2019
pastaschotel met spinazie

Pastaschotel met aubergine, spinazie en ricotta

Soms heb ik medelijden met de kookpotten op mijn vuur. De ene lange staat waanzinnig hard te broebelen, te bubbelen tot wanneer hij stoomt als een hyperactieve locomotief met een infectie aan de luchtwegen.  De andere daarentegen staat daar maar een beetje op zijn gemak te pruttelen op een zacht, gedoseerd vuurtje. Hij staat er al een tijdje. Te chillen, te trekken en zich af te vragen waarover zijn buurpan zich in godsnaam zo aan het opwinden is dat het water tot op zijn deksel spettert.  Er is nauwelijks communicatie ook al hebben beiden hetzelfde doel voor ogen en buiten dat hun handvatten mekaar af en toe speels raken is er verder geen lichamelijk contact. Straks, als de wekker de keuken vult met een irritant gepiep, dan wordt de inhoud van beide zonderlingen samen gegooid in de hoop dat ze plots wel tot een geslaagd huwelijk komen.  Soms lukt dat, vaak is bijkomende therapie nodig om het geheel wat af te kruiden.

Dat kan beter, denk je dan en dat is juist gedacht.  Tegenwoordig mijd ik liever die spanning op het vuur en kies ik er voor om solo slim te spelen. Slechts één pan gevuld met alle ingrediënten die samen op hetzelfde tempo, in een relaxte sfeer harmonieus met mekaar in verbinding komen. Geen potjes die bijna dreigen over te koken of die de ketel wat verwijt. Alleen maar liefde en genegenheid in één pan en dat proef je!

Pasta en saus in één pan, da’s echt een goed idee. De pasta geeft smaak af aan de saus en dikt die ook in doormiddel van het aanwezige zetmeel. Twee kleine schattige fruitvliegen in 1 klap als je het mij vraagt.

Pastaschotel met aubergine, spinazie en ricotta

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • Macaroni 250 gram
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 tenen look
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten
  • 400 gram spinazie
  • basilicum
  • 75 ml witte wijn
  • paprika poeder
  • 200 gram ricotta
  • kippenbouillon of groentebouillon 100 ml
  • snuifje chili of Cayenne poeder
  • snuifje kaneel
  • peper en zout
  • olijfolie
  • snuifje suiker indien nodig

Instructies

1

Neem een pot die groot genoeg is en doe daar een scheutje olijfolie in.

2

Bak de ui en aubergine aan samen met de look. Voeg iets later de kruiden toe en laat meebakken.

3

Voeg de macaroni toe en bak even mee.

4

Blus met een glas witte wijn en voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Kook op een zacht vuurtje en voeg net voor de pasta gaar is de spinazie toe.

5

Werk af met de ricotta en basilicum en zet de volledige pot op je schoot zodat deze terwijl ook dienst doet als kersenpittenkussentje.

6

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter